Lunde Pedersen erstatter Bøkko som kaptein

På skøytelandslaget.

NY KAPTEIN: Sverre Lunde Pedersen er ny kaptein på skøytelandslaget.
Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
NY KAPTEIN: Sverre Lunde Pedersen er ny kaptein på skøytelandslaget. Foto: Jon Eeg / NTB scanpixVis mer

Sverre Lunde Pedersen har imponert den nye landslagstreneren for skøyteløperne så mye at Sondre Skarli har gjort 22-åringen til landslagskaptein, skriver Bergens Tidende.

Håvard Bøkko som har vært eneren på landslaget de siste årene, sliter med en skade i kneet. Derfor mener Skarli det er naturlig at Sverre Lunde Pedersen, sønnen til den tidligere landslagstreneren Jarle Pedersen, tar mer ansvar.

- Håvard er i stadig bedring, men foreløpig har vi mest fokus på å få ham skadefri. Han må matches forsiktig før jul, forteller Skarli. Det innebærer at hallingdølen trolig må stå over verdenscupløpene både i japanske Obihiro og i Seoul i Sør-Korea helgen etter.

Dermed kjøres Pedersen fram som frontfigur, uten at han føler noe ekstra press.

Naturlig - Jeg har vært en del av landslaget en del år nå, så det er kanskje naturlig at jeg får litt mer ansvar. Heldigvis er vi flere i laget som har trent godt og har potensial til å stå fram, sier han og nevner i rask rekkefølge Håvard Lorentzen, Ida Njåtun og sprinteren Espen Aarnes Hvammen.

Han sier også at mesterskapene uansett ikke går før på nyåret, og da vil helt sikkert Håvard Bøkko være tilbake.

Landslagstrener Sondre Skarli nevner også de samme navnene som Sverre Lunde Pedersen, men først og fremst snakker landslagssjefen om 22-åringen fra Bergen.

- Det er viktig å ha flere kapteiner i laget. Tidligere har Bøkko måtte bære mye av ansvaret alene, men nå er Sverre kommet opp i denne klassen, for han er for alvor med i medaljekampen, mener Skarli overfor Bergens Tidende.

I Stavanger De beste skøyteløperne har vært samlet i Stavanger. Der har de ladet opp til helgens sesongåpning. Det er 500 og 3000 meter som står på programmet, og Skarli sier at det han har sett av løperne på trening gir grunn til optimisme.

- Håvard Lorentzen gikk en runde på 25,3 - det nest raskeste han har gått noen gang. Sverre var rett i ryggen på ham, og på de lange dragene har Sverre avsluttet med serier på 27 og 28 i rundetid, noe som lover bra for 5000-meterformen, mener Skarli.

På sommerisen i Vikingskipet i august så han eleven gå en 3000 meter på 3.45,00 - rett bak Håvard Bøkkos banerekord (3.44,73). Tiden fikk han opp under dårlige baneforhold.

- Det var et kjempeløp. Utrolig imponerende. Der fikk han vist litt av det vi har i vente for denne sesongen, skryter Skarli.

Han omtaler Fana-løperen som en «veldig komplett løper», som tåler mye trening.

(NTB)