Lunde Pedersen med 6.-plass i EM

På favorittdistansen 5000 meter .

FRAMGANG: Sverre Lunde Pedersen viste framgang, men var et stykke unna seierspallen. Foto: Vincent JANNINK / ANP / AFP / NTB Scanpix
FRAMGANG: Sverre Lunde Pedersen viste framgang, men var et stykke unna seierspallen. Foto: Vincent JANNINK / ANP / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sverre Lunde Pedersen viste framgang, men var et stykke unna seierspallen på favorittdistansen 5000 meter i EM enkeltdistanser lørdag

Det nederlandske ikonet Sven Kramer gikk inn til 6.10,76 i det andre paret og satte tidlig standarden. Kramer måtte derimot ta til takke med sølv da landsmannen Roest gikk inn til 6.08,93. Bronsen gikk til russeren Denis Juskov med 6.12,26.

Sverre Lunde Pedersen har slitt med ettervirkningene etter sykkelvelten i september, men leverte et solid løp på sin 5000-meter. Han matchet Kramers rundetider underveis, men hadde en dårlig avslutning og fikk 6.14,58. Det holdt til 6.-plass.

– Et klart skritt i riktig retning. Jeg er mye bedre enn tidligere i sesongen. Jeg mangler en del flyt i løpet mitt som gjør at jeg taper en del mot slutten, sa Pedersen til Viasat 4.

Han trodde ikke tiden ville holdt til pallen og fikk rett.

Hallgeir Engebråten gikk inn ny personlig rekord med tiden 6.25,25 i det første paret. Han endte på 12.-plass. Håvard Bøkko gikk i et senere par noterte 6.26,44 og havnet på plassen bak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer