Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lunde Pedersen med sin første verdenscupseier

Parkerte konkurrentene i Sør-Korea.

 Foto: Sverre Lunde Pedersen tok sin første verdenscupseier da han vant 1500-meteren i Sør-Korea. Peter Dejong /  AP Photo
Foto: Sverre Lunde Pedersen tok sin første verdenscupseier da han vant 1500-meteren i Sør-Korea. Peter Dejong / AP Photo Vis mer

Skøyteløperen Sverre Lunde Pedersen tok sin første verdenscupseier da han vant 1500-meteren i Seoul fredag. Nå håper landslagstreneren at sponsorene kommer på banen.

Fra før har nordmannen fire andre- og fire tredjeplasser i det gjeveste selskap. Fredag distanserte han konkurrentene med tiden 1.47,76. Nærmest var nederlenderne Wouter Olde Heuvel og Kjeld Nuis. De to endte henholdsvis 26 og 54 hundredeler bak 22-åringen.

- Det var helt rått! Jeg er meget imponert og veldig stolt, sier landslagstrener Sondre Skarli til NTB. Løft
- Sparte krutt Ifølge landslagstreneren fulgte Lunde Pedersen løpsopplegget til punkt og prikke.

- Han sparte litt krutt og gikk skikkelig til på mellomrunden. Der tok han mye på alle. I tillegg hadde han den beste avslutningen.

Norsk skøytesport har de siste årene vært nede i en bølgedal, og foran inneværende sesong har manglende sponsorer ført til store utfordringer for satsingen. Skarli tror dette kan være med å gi hele sporten et løft.

- Dette betyr utrolig mye for norsk skøytesport. Vi har klart oss med få midler til nå i år, men har jobbet knallhardt. Det er ufattelig deilig at det gir resultater. Med tanke på sponsorer kunne vi ikke levert en bedre søknad, sier Skarli

Detaljer Verdenscupløpet i Sør-Korea var sesongens andre 1500 meter. Forrige helg gikk Lunde Pedersen inn til en skuffende 10.-plass på samme distanse. Da var han nærmere to sekunder bak dagens treer, Kjeld Nuis.

- Han har jobbet mye med detaljer som ikke satt helt forrige helg. I tillegg har vi prøvd å jobbe med formen gradvis, sier Skarli om forvandlingen.

På 5000 meter samme helg ble det 8.-plass for skøytetalentet. Tiden 1.47,76 er langt fra Lunde Pedersens personlige bestenotering. Den lyder på 1.43,25 og ble satt i høyden i Salt Lake City i november i fjor.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling