Lunde Pedersen med sin første verdenscupseier

Parkerte konkurrentene i Sør-Korea.

Foto: Sverre Lunde Pedersen tok sin første verdenscupseier da han vant 1500-meteren i Sør-Korea. Peter Dejong /  AP Photo
Foto: Sverre Lunde Pedersen tok sin første verdenscupseier da han vant 1500-meteren i Sør-Korea. Peter Dejong / AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Skøyteløperen Sverre Lunde Pedersen tok sin første verdenscupseier da han vant 1500-meteren i Seoul fredag. Nå håper landslagstreneren at sponsorene kommer på banen.

Fra før har nordmannen fire andre- og fire tredjeplasser i det gjeveste selskap. Fredag distanserte han konkurrentene med tiden 1.47,76. Nærmest var nederlenderne Wouter Olde Heuvel og Kjeld Nuis. De to endte henholdsvis 26 og 54 hundredeler bak 22-åringen.

- Det var helt rått! Jeg er meget imponert og veldig stolt, sier landslagstrener Sondre Skarli til NTB. Løft - Sparte krutt Ifølge landslagstreneren fulgte Lunde Pedersen løpsopplegget til punkt og prikke.

- Han sparte litt krutt og gikk skikkelig til på mellomrunden. Der tok han mye på alle. I tillegg hadde han den beste avslutningen.

Norsk skøytesport har de siste årene vært nede i en bølgedal, og foran inneværende sesong har manglende sponsorer ført til store utfordringer for satsingen. Skarli tror dette kan være med å gi hele sporten et løft.

- Dette betyr utrolig mye for norsk skøytesport. Vi har klart oss med få midler til nå i år, men har jobbet knallhardt. Det er ufattelig deilig at det gir resultater. Med tanke på sponsorer kunne vi ikke levert en bedre søknad, sier Skarli

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer