Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lunde Pedersen om natta som ødela årets EM: - Svært tungt og kjipt

Nå ser 23-åringen fremover.

SKUFFET: Sverre Lunde Pedersen tar det tungt at han ikke får gå helgas EM, men klarer likevel å tenke positivt.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SKUFFET: Sverre Lunde Pedersen tar det tungt at han ikke får gå helgas EM, men klarer likevel å tenke positivt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Tidligere i dagen kom nyheten norsk skøytesport virkelig ikke trengte før helgas skøyte-EM i Minsk: Gullhåpet Sverre Lunde Pedersen må stå over mesterskapet på grunn av sykdom.

Kort tid etter at nyheten var et faktum, fikk Dagbladet en prat med 23-åringen fra Bergen.

- Formen er ikke bra. Jeg føler meg tett og slapp. Da klarer jeg ikke å yte maks, forteller Lunde Pedersen til Dagbladet.

Han følte seg i meget god form, men i natt skjedde det som ikke skulle skje: Lunde Pedersen fikk forhøyet puls og tette luftveier. Nå er han satt på antibiotikakur.

- Det er svært tungt og kjipt og måtte stå over EM, ettersom jeg følte meg i god form og har forberedt meg godt, sier skøyteesset.

Skryt fra Kramer Lunde Pedersen ble den første nordmann noensinne som ble juniorverdensmester i allround skøyter to år på rad, i 2011 og 2012. I 2011 noterte han seg dessuten for det beste EM-resultatet av en norsk 18-åring siden legendariske Per Ivar Moe tok bronse i 1963.

Etter det har 23-åringen tatt steg for steg, deriblant med VM-bronse i fjor, og var en av gullkandidatene før helgas mesterskap.

Blant annet utpekte selveste Sven Kramer nordmannen til hans største konkurrent i sammendraget.

- Lunde Pedersen er god på alt. Han blir farligere enn Denis Juskov, sa Kramer til det nederlanske nettstedet Schaatsen i går.
Ser frem mot VM i stedet Men muligheten for en etterlengtet norsk skøytetriumf, må legges på is grunnet sykdom.

- Kramer er nok den største favoritten uansett, men jeg følte meg bra og så frem til å kjempe mot ham denne helga, sier Lunde Pedersen til Dagbladet.

- Vi får aldri svaret på hvordan det ville gått. Heldigvis er ikke sesongen over, og jeg har to VM igjen, minner 23-åringen om.

Uten Lunde Pedersen må Håvard Bøkko og Sindre Henriksen forsvare Norges ære på herresiden, mens Ida Njåtun og Sofie Haugen er Norges representanter blant kvinnene. 

Ingen av dem blir regnet som utpregede medaljekandidater i mesterskapet, men Bøkko og Njåtun kan kjempe helt i toppen på enkeltdistanser.

BRONSE: Sverre Lunde Pedersen tok bronse i forrige VM og har nærmet seg Sven Kramer sesong for sesong. Foto: Derek Leung/Getty Images/AFP
BRONSE: Sverre Lunde Pedersen tok bronse i forrige VM og har nærmet seg Sven Kramer sesong for sesong. Foto: Derek Leung/Getty Images/AFP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media