Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lunde Pedersen på pallen - for første gang på 1500 meter denne sesongen

- Glad og lettet. 

NUMMER TRE: Sverre Lunde Pedersen slo til med tredjeplass på 1500-meteren i verdenscupfinalen i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
NUMMER TRE: Sverre Lunde Pedersen slo til med tredjeplass på 1500-meteren i verdenscupfinalen i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Sverre Lunde Pedersen slo til med tredjeplass på 1500-meteren i verdenscupfinalen i Stavanger. Nederlandske Kjeld Nuis vant.

Nuis vant på tiden 1.45,00. Landsmannen Patrick Roest ble toer på 1.46,28, mens Sverre Lunde Pedersen knep tredjeplassen med 1.46,61. Det var hans første pallplass for sesongen på distansen.

- Jeg er veldig glad og lettet for å være tilbake på pallen. Moro å avslutte slik. Jeg føler ikke at det flyter helt rått ennå, men det er gøy å få det til, sa 24-åringen til NRK.

- Dette betyr mye. Det er ofte avslutningene man husker best. Det gir masse motivasjon før neste sesong, la han til.

Lunde Pedersen ble nummer fire sammenlagt i verdenscupen på 1500. Nuis vant.

- Sverre går bedre teknisk nå enn tidligere denne sesongen. Det er betryggende, sa Carl Andreas Wold og Even Wetten i NRKs kommentatorboks søndag.

Njåtun-opptur

Norge fikk også pallplass på kvinnenes lagtempo. Tiden 1.28,16 holdt til tredjeplass bak Nederland (1.27,44) og Japan (1.27,91). Martine Ripsrud, Hege Bøkko og Ida Njåtun gikk for Norge.

- En kjempeprestasjon, slo Wold og Wetten fast.

Njåtun slo til med sesongbeste på kvinnenes 1500 meter i Stavanger. Tiden 1.57,61 holdt til 6.-plass.

Amerikanske Heather Bergsma tok banerekord i Sørmarka med 1.54,92. Det holdt til seier foran Miho Takagi fra Japan (1.55,50) og tsjekkeren Martina Sáblíková (1.56,62). Njåtun var under sekundet bak pallen. Det fikk hun ros for.

- Det er det beste Ida har gjort på 1500 i år. Det er befriende å se. Vi har ikke sett dette nivået fra henne tidligere denne sesongen, sa NRKs kommentatorer.

- Jeg skal være godt fornøyd med dette. Jeg er veldig glad for å avslutte med det beste jeg har gjort i vinter. Det gir meg motivasjon før neste sesong, sa Njåtun selv.

Bøkko på åttende

Nao Kodaira fra Japan vant 500-meteren på 37,24 i Sørmarka. Karolina Erbanová fra Tsjekkia (37,72) ble nummer to, mens Erina Kamiya, også hun japaner, knep tredjeplassen med 38,06. Hege Bøkko på 38,49 hadde åttende beste tid søndag.

Bøkko ble nummer ni på 500-meteren lørdag. Da gikk hun på 38,58.

Håvard Holmefjord Lorentzen gikk inn til 35,25 på distansen søndag. Nederlandske Dai Dai Ntab vant (34,72) foran landsmennene Ronald Mulder (34,77) og Jan Smeekens (34,81).

- Jeg får opp farten, men jeg bruker litt for mye tid på å gjøre det. Jeg føler at jeg går bra på skøyter, men det begynner å bli litt tomt på tanken. Dette var sesongens siste konkurranse, nå er jeg ferdig. Det er deilig, sa Lorentzen til NRK.

Dai Dai Ntab vant verdenscupen sammenlagt på 500 meter.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media