Skøyter

Lunde Pedersen savner Bøkko: - Det er rart uten ham

I Håvard Bøkkos fravær er det Sverre Lunde Pedersen (24) som er stjerna på skøytelandslaget. Men det har ikke gått helt som han hadde håpet på denne sesongen.

SAVN: Sverre Lunde Pedersen og lagkameratene savner å ha Håvard Bøkko på landslaget. Bøkko har tatt seg en pause fra skøytesporten. Her er Lunde Pedersen avbildet under VM i februar. Foto: NTB Scanpix
SAVN: Sverre Lunde Pedersen og lagkameratene savner å ha Håvard Bøkko på landslaget. Bøkko har tatt seg en pause fra skøytesporten. Her er Lunde Pedersen avbildet under VM i februar. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forrige sesong tok han tre VM-medaljer, men innledningen på denne sesongen har slett ikke vært god.

13, 12, 5 (i B-gruppen) og 7. Det er plasseringene til Lunde Pedersen i verdenscupen så langt denne sesongen. Løpene har vært i Kina og Japan.

- Det har gått litt trått. Jeg hadde håpet og trodd at sesongstarten skulle vært bedre. Heldigvis er det lenge igjen av sesongen, sier Lunde Pedersen til Dagbladet.

- Hva tror du er årsaken til at det har gått trått?

- Når man konkurrerer i Asia, er det mye som er annerledes fra Norge. Det er for eksempel andre rutiner, en annen type luft og en annen type mat. I Kina måtte vi blant annet la være å spise kjøtt, fordi Olympiatoppen frarådet oss det. Grunnen var at det kunne være steroider i kjøttet. De mater visst dyrene med anabole steroider der. Derfor ble mye tørre nudler og ris, og det var ikke helt optimalt, forteller Lunde Pedersen.

- Men det er etter jul toppformen skal være på plass. Jeg er ikke bekymret for resultatene innledningsvis i sesongen, sier han.

VM i hjemlandet

For det er på nyåret de store tingene skjer for Lunde Pedersen. 24-åringen gleder seg spesielt mye til allround-VM i mars, som skal foregå i Vikingskipet på Hamar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer