Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lunde Pedersen vant generalprøven før OL med praktløp

Sverre Lunde Pedersen tok sin aller første verdenscupseier på 5000 meter i tyske Erfurt lørdag. Han vant med tiden 6.14,66.

Stavanger  20171118.
World cup skøyter i Stavanger. 1500m menn.  Allan Dahl Johansson og Sverre Lunde Pedersen (1.plass) (th) i Sørmarka arena.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Stavanger 20171118. World cup skøyter i Stavanger. 1500m menn. Allan Dahl Johansson og Sverre Lunde Pedersen (1.plass) (th) i Sørmarka arena. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var det siste 5000-meterløpet for Pedersen og co. før OL i Pyeongchang neste måned.

Fana-løperen slo italienske Nicola Tumolero med 1,45 sekunder. Canada-stjernen Ted-Jan Bloemen endte på tredjeplass. Han måtte se seg slått av Pedersen med 2,45 sekunder.

Tidligere har Pedersen ofte gått på en smell mot slutten, men lørdag viste han at formen er der den skal være før vinterlekene i Sør-Korea.

- Dette var et av de bedre 5000-meterløpene jeg har gjort. Jeg ble aldri stiv, og da er det gøy å gå på skøyter, sa Pedersen til NRK.

Statskanalens skøyteekspert Even Wetten holdt ikke igjen da han beskrev Pedersens prestasjon i Erfurt.

- Et kjempeløp av Sverre. Høy klasse. Det er det beste jeg har sett av Sverre på 5000 meter, sa Wetten.

Håvard Bøkko endte på 12.-plass etter å ha notert tiden 6.26,63, mens Simen Spieler Nilsen endte rett bak. Han hadde 6.28,71.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!