Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenscup skøyter

Lunde Pedersen vant i verdenscupfinalen

Sverre Lunde Pedersen vant verdenscupfinalen på 5000 meter.

VANT: Sverre Lunde Pedersen vant verdenscupfinalen på 5000 meter. FOTO: Peter Dejong / AP Photo
VANT: Sverre Lunde Pedersen vant verdenscupfinalen på 5000 meter. FOTO: Peter Dejong / AP Photo Vis mer

Sverre Lunde Pedersen slo tilbake etter VM-missen med seier i verdenscupfinalen på 5000 meter skøyter i Minsk lørdag.

I siste par sammen med Ted-Jan Bloemen gikk han inn til 6.22,15 og han henviste canadieren til femteplassen. Det var russeren Aleksander Rumjantsev som ledet foran det siste paret med 6.23,81.

I OL var det Bloemen som var noen få centimeter foran nordmannen i kampen om sølvet bak Sven Kramer.

Nederlandske Marcel Bosker, som tok bronsen i allround-VM, ble nummer tre med 6.24,12.

I langdistansecupen var det Bloemen som gikk til topps, 41 poeng foran Pedersen. Kramer deltok bare i tre løp og endte på tredjeplass med sine 300 poeng.

Sverre Lunde Pedersen trengte bare å komme seg greit gjennom 10.000-meteren for å bli Norges første verdensmester i allround siden Johann Olav Koss i 1994. Men så var det nettopp det å holde seg på beina.

Etter 6800 meter i Amsterdam hektet 25-åringen, falt og skled inn i sikkerhetsputene. Han kom seg opp, men måtte se gullet glippe til nederlandske Patrick Roest.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling