Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lunde stengte buret og Sulland skjøt Norge til gruppeseier

Møter Tsjekkia i åttendelsfinalen.

Zrenjanin, Serbia 20131213.
Katrine Lunde under VM-kampen i håndball for kvinner mellom Norge og Polen i Zrenjanin fredag kveld.
Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix
Zrenjanin, Serbia 20131213. Katrine Lunde under VM-kampen i håndball for kvinner mellom Norge og Polen i Zrenjanin fredag kveld. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix Vis mer

ZRENJANIN/OSLO (Dagbladet): Norge - Polen 23-18 (13-10)

Katrine Lunde viste fra første sekund at hun ønsket gruppeseieren. Det gjorde også Linn Jørum Sulland, som ikke spilte ett eneste sekund i går. Med seks mål, sørget hun for at Norge får en lettest mulig vei mot VM-finalen.

Kampen startet tett og tøft. Norge klarte ikke å løpe fra Polen på samme måte som Angola i går. Sjansen bød seg noen ganger i første omgang, men den polske målvakten Anna Wysokinska reddet alene med både Camilla Herrem og Heidi Løke.

Det polske forsvaret sto godt også tett i etablert spill, men åpnet for distanseskudd. Både Ida Alstad og Linn Jørum Sulland traff godt.

Etter hvert kom Anja Hammerseng-Edin og Heidi Løke inn og fant hverandre som vanlig bokstavelig talt i blinde.

Spesielt forarbeidet til det norske 7-6-målet var en perle. Edin spratt ballen baklengs inn til Løke som scoret. Like før hadde de prøvde seg på den gamle varianten med innspill mellom beina uten å få full uttelling på den.

Lunde-redninger Et par scoringer til fra Løke, to fra Nora Mørk og Sullands femte bidro til norsk 13-10-ledelse til pause.

Men minst like viktig: Katrine Lunde reddet flere skudd enn hun slapp inn i første omgang.

- Mye er veldig bra. En tøff kamp. Vi jobber veldig bra. Forøyd med sånn jeg står nå, sier Katrine Lunde til TV 2.

2. omgang startet ikke bra for Norge. Straffebom og baklengs i overtall, var ikke den åpningen Thorir Hergeirsson hadde sett for seg. Derfor var Anja Hammerseng-Edins skuddfinte forløsende. Larvik-spilleren fikk fritt spillerom og scoret Norges første i den andre omgangen.

Noen minutter viste hun srg fram i gjen. Denne gangen med en piruett. Og nok en gang satt avslutningen.

Omgangen fortsatte med mye rot. Ledelsen var oppe i fem, men Polen holdt delvis følge. Med ti minutter igjen kunne den ha vært kuttet til to. Men straffen gikk i tverliggeren. Minuttet senere fikk Katrine Lunde vist seg fram igjen da hun noterte sin 16 redning for kvelden.

Sanna Solberg fikk noen minutter på venstrekanten, og svarte med å score Norges to siste mål.

Norge slet med uttelingen i den andre omgangen. Kun ti ganger var ballen innom det polske nettet, men femmålsseieren var likevel komfortabel.

De norske jentene har dermed vunnet alle sine kamper i gruppespillet. Tsjekkia som venter i åttendelsfinalen, bør de jentene ha få problemer med å slå.

- Veldig fornøyd med gruppeseieren. En god følelse å ta med seg inn i cupspillet. Store og hele veldig fornøyd. Den andre omgangen må vi se på litt. Tsjekkia spiller ikke ulikt Polen. Det blir beinhardt, konkluderte Thorir Hergeirsson til TV 2 etter kampen.

 TOPPSCORER:  Linn Jørum Sulland.
Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix
TOPPSCORER: Linn Jørum Sulland. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix Vis mer