Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lunde-tvillingene og Løke ledet Norge til finalen

- Det er nå det gjelder, vet du, fleiper Løke.

FIKK STARTET MÅLMASKINEN: Heidi Løke fikk omsider vist hvorfor hun ble kåret til verdens beste håndballspiller i fjor. 
Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX
FIKK STARTET MÅLMASKINEN: Heidi Løke fikk omsider vist hvorfor hun ble kåret til verdens beste håndballspiller i fjor. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX Vis mer

LONDON (Dagbladet): Norge - Sør-Korea 31-25 (18-15)

Heidi Løke og tvillingsøstrene Katrine Lunde Haraldsen og Kristine Lunde-Borgersen er på papiret stjernespillerne i det norske landslaget. De har bare ikke sett slik ut tidligere i OL.

Alle tre har fått begrenset med spilletid, og bare i enkelte kamper lykkes når de har fått muligheten.

I dag sto det om finaleplass - og da våknet villdyret i de sentrale spillerne. Lunde Haraldsen kom inn etter at Kari Aalvik Grimsbø ikke hadde fått til stort i 20 minutter. Og Løke og Lunde-Borgersen kom også inn utover i omgangen.

Derfra og ut dominerte denne trioen kampen og styrte den norske skuta inn til trygg seier i semifinalen. Lunde Haraldsen sto fantastisk i mål, Løke ble toppscorer med åtte mål og Lunde-Borgersen fulgte tett bak med seks mål.

- Det er nå det gjelder Løke føler selv det begynte å løsne for henne da Norge møtte Sør-Korea i gruppespillet sist onsdag. 

- Og så har det gått bedre og bedre. Og nå synes jeg det var veldig bra, så jeg er fornøyd, sier Løke til Dagbladet.

- Er det litt typisk at du og tvillingene slår til for fullt i en semifinale?

- Det er nå det virkelig gjelder vet du, sier Løke til Dagbladet og ler.

Men hun skylder seg også å legge til:

- Nei, er du gal. Selvfølgelig gjør vi alt for å vinne hele tida.

Det var også en fornøyd landslagssjef som kunne konstatere at han har ledet Norge til finalen i sitt første OL som hovedtrener.

- Vi snudde det i andre omgang mot Brasil, og fant tilbake til oss selv etter at det gikk veldig opp og ned i de første kampene. Vi tvilte litt på oss selv, både som individer og som lag. Vi jobbet hardt med å finne tilbake til basisen, til vårt eget spill og identitet. Vi fant det omsider før kvartfinalen. Og når jentene finner tilbake til seg selv, er det få lag som er bedre, sier Thorir Hergeirsson.

Kontringsspill Men allerede før de tre kom på banen preget Norge innledningen på kampen med et av lagets kjennemerker som har vært savnet tidligere i lekene: Det raske og effektive kontringsspillet.

ENDELIG: Katrine Lunde Haraldsen gjorde sin klart beste kamp hittil i OL. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX
ENDELIG: Katrine Lunde Haraldsen gjorde sin klart beste kamp hittil i OL. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX Vis mer

Så kom både Lunde-Borgersen og Løke på banen og men scoret fire mål hver før pause.

Kari Aalvik Grimsbø fikk sjansen i målet fra start i dag. Begge keeperne sleit mot Sør-Korea i gruppespillet, og Kari fant ikke helt ut av koreanerne i dag heller - til tross for to-tre redninger som ble starten på norske angrep.

Desto bedre at Katrine Lunde Haraldsen endelig var til å kjenne igjen da hun fikk sjansen etter 21 minutter. For øvrig samme tidspunkt hvor Aalvik Grimsbø kom inn og snudde kvartfinalen mot Brasil for to dager siden.

Lunde Haraldsen fikk en perfekt start på innhoppet ved å redde det første skuddet. Mot slutten av omgangen vartet hun opp med tre strake redninger - blant annet på en koreansk sjumeter.

I motsatt ende avsluttet Amanda Kurtovic den målrike førsteomgangen med et praktmål fra høyrekanten som ga norsk tremålsledelse 18-15 til pause.

Katrine tettet igjen Lunde Haraldsen fortsatte fantastisk også etter pause, og stoppet tre av de fire første sørkoreanske angrepene.

Løke fortsatte å score fra streken, Kristine Lunde-Borgersen vartet opp med flere gode prestasjoner, og også Gøril Snorroeggen og Linn Jørum Sulland bidro med scoringer fra distanse.

Norge seilte fra i målprotokollen, og feiret finaleplassen med over ett minutt igjen å spille. For på tavla sto det 30-25. Og da Camilla Herrem tricket inn 31-25 var det bare å slippe løs jubelen.

På lørdag får Norge sjansen til å forsvare gullet fra Beijing for tre år siden.

NØKKELSPILLER: Kristine Lunde-Borgersen har blitt brukt lite tidligere i turneringen, men kom inn og dominerte i dagens semifinale. Foto: JAVIER SORIANO / AFP / NTB SCANPIX
NØKKELSPILLER: Kristine Lunde-Borgersen har blitt brukt lite tidligere i turneringen, men kom inn og dominerte i dagens semifinale. Foto: JAVIER SORIANO / AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media