RYKTER: Ifølge engelske Mirror skal Southampton være interessert i å få Martin Ødegaard på lån neste sesong. Foto: Javier Lizón / EFE / NTB scanpix
RYKTER: Ifølge engelske Mirror skal Southampton være interessert i å få Martin Ødegaard på lån neste sesong. Foto: Javier Lizón / EFE / NTB scanpixVis mer

Lundekvam: - Jeg håper det er noe i det

Southampton vil ha Ødegaard på lån, ifølge engelsk avis.

(Dagbladet): Ifølge den engelske tabloidavisa Mirror skal Southampton og manager Ronald Koeman være svært lystne på å få Martin Ødegaard på lån neste sesong.

Premier League-klubben var interessert i det store norske talentet også før han gikk til Real Madrid i januar - og nå skal de ifølge den engelske avisa være på banen igjen.

- Sendte speidere Mirror mener å vite at manager Koeman sendte to speidere for å se på Ødegaard i Castilla-kampen mot Huesca søndag.

Der fikk 16-åringen en halvtime på banen, etter å ha startet kampen på benken.

Tidligere Southampton-spiller Claus Lundekvam sier han ikke har hørt mer enn det som står i engelsk presse, men synes det er veldig spennende om det er noe hold i ryktene om laget som ligger på sjetteplass i Premier League.

- Jeg synes det er fryktelig spennende om det ligger noe i det, og hvis det er reelt. Det viser litt hvor Southampton har kommet seg, at de kan få lånt spillere fra Real Madrid - det er jo bare nydelig, sier Claus Lundekvam til Dagbladet.

Bra kombinasjon Den tidligere Premier League-profilen mener den norske unggutten ville passet godt inn i Southampton, og at klubben ville vært et fint sted for Ødegaard å utvikle seg videre.

- Ja, det vil jeg absolutt si. De er en veldig moderne spillestil, og den friheten Martin ville fått i den typen fotball vi spiller, tror jeg ville ha vært en bra kombinasjon.

- Jeg tror Southampton og Ødegaard ville vært en perfekt match, med tanke på spillestil og filosofi. Han kan fylle mange av de fire-fem offensive rollene de har på laget, mener Lundekvam.

42-åringen legger ikke skjul på at han hadde likt det om nordmannen hadde blitt lånt ut til Southampton.

- Jeg hadde syntes det hadde vært helt fantastisk og dritkult, det må jeg få si. Jeg håper det er noe i det, sier Lundekvam om Ødegaard-ryktene.