Lundekvam: - Riise fikk hotellbesøk av tre-fire damer på én dag

Riise: - Bare tull!

TØFFE LANDSLAGSMINNER: I et avsnitt som omhandler «Slagene i Drammen» i Claus Lundekvams nye bok blir en ungdommelig John Arne Riise (t.v.) beskrevet i relativt friske ordelag. Foto: Erik Berglund
TØFFE LANDSLAGSMINNER: I et avsnitt som omhandler «Slagene i Drammen» i Claus Lundekvams nye bok blir en ungdommelig John Arne Riise (t.v.) beskrevet i relativt friske ordelag. Foto: Erik Berglund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) En av de mest omtalte episodene i norsk landslagshistorie fant sted i en spillerbuss i Drammen i september 2003. Det var da to av landets fremste gullkalver, John Carew og John Arne Riise, barket sammen i en konflikt som siden er husket som «Slagene i Drammen».

Daværende landslagsmidtstopper Claus Lundekvam var et av de nærmeste vitnene til det som skjedde. I sin bok «En kamp til», som er skrevet sammen med forfatter Thomas Karlsen og som blir å finne i butikkene fredag, beskriver han episoden inngående.

Og Lundekvams sympati virker å ligge hos Carew - selv om det var han som hadde de svarteste øynene og hardeste nevene da slagene falt.

• Les også: Lundekvam åpenhjertig om rusproblemene i ny bok

Slagene i Drammen I boka framgår det at folk var i dårlig humør etter 0-1-tapet borte mot Bosnia-Herzegovina et par dager før. «John Arne Riise og John Carew slenger dritt til hverandre i ett sett - i årevis har de hatt en pågående konkurranse seg imellom, om hvem som har det største imaget, ofte dreier det seg om damer, om hvem som har mest draget - John Arne er verst, innimellom ser vi tre eller fire komme og gå i løpet av en dag, som kommer innom hotellet og drar igjen en time senere. De siste dagene har hanekampen eskalert. Nå kan den ikke lenger bare les bort», heter det i boka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer