Lundekvam & Co. ydmyket

Sjanseløse og poengløse.

(Dagbladet.no:) Det var ingen tvil på Fratton Park i formiddag. Det var bare ett lag som virkelig ville vinne, og det viste de allerede før kampuret viste to minutter.

Portsmouths Lomano Tresor Lua Lua stormet inn i Southampton-feltet, men ble felt av keeper Antti Niemi. Ayegbeni Yakubu satte straffen utagbart i nettaket.

Lua Lua lurte alle

Nettopp Lua Lua var sentral i hjemmelagets ydmykelse av rivalen Southampton. Etter at Arjan De Zeeuw økte ledelsen og Henri Camara sørget for en redusering, scoret Lua Lua både 3-1- og 4-1-målene.

Da hadde lagene bare spilt i 26 minutter.

Etter dette var liksom kampen over. Soton viste ingen evne til å reise seg igjen, og Pompey kontrollerte alt som skjedde ute på matta.

Værende på bunnen

Keeper Niemi hadde en helsvart dag på Fratton Park. I tillegg til straffen ga han bort det tredje målet.

KONGEN AV FRATTON PARK: Lua Lua puttet to og skaffet Portsmouth straffe. Etter 28 minutter gikk han av med en skade. Foto: REUTERS
KONGEN AV FRATTON PARK: Lua Lua puttet to og skaffet Portsmouth straffe. Etter 28 minutter gikk han av med en skade. Foto: REUTERS Vis mer

Lua Lua var på vei gjennom, og Niemi stormet ut for å bryte ballbanen. Han bommet totalt, og Lua Lua hadde ingen problemer med å omsette gavepakken til scoring.

Dermed blir Southampton værende på bunnen av tabellen, og veien til ny kontrakt i Premier League ser lang og tung ut.

ILLE UTE: Claus Lundekvam og Southampton får det tøft de neste ukene. Laget ligger på bunnen av Premier League.