Lundekvam advarer unge fotballspillere mot dophelvete

- Ungdommen må få øynene opp.

Tidligere Brann — og Southamptonspiller  Claus Lundekvam gikk i fjor ut og fortalte om sitt årlange narkotika- og alkoholmisbruk.

  - Jeg var skakkjørt og i et svart hull ganske lenge, der jeg ikke så noen utvei. Jeg booket fly til Rio de Janeiro og følte at hele verden var etter meg. Jeg ville bare vekk, jeg ville rømme, jeg ville ødelegge meg selv, sa Lundekvam til TV2  mens han var på rehabilitering.

-Kokain ødelegger livet ditt
Nå advarer Lundekvam andre fotballspillere mot å gjøre det samme. I regi av Antidoping Norge stiller den tidligere misbrukeren opp i en ruskampanje. 

 -Er du en ung fotballspiller i dag og blir tilbudt kokain på byen, bør du tenke deg om to ganger. En dose kokain kan ikke bare ødelegge karrieren din, men også livet ditt, sier Lundekvam i den nye videoen til Antidoping.  

Han håper videoen vil få folk til å forstå alvoret.

-Vi må få opp øynene. Dette er et problem vi har i hele Norge, sier Lundekvam til Dagbladet.

Lundekvam er opptatt av at vi må bevisstgjøre temaet.

-Jeg har vært gjennom dette helvete selv og vet hvordan det er, sier Lundekvam til Dagbladet.
 
Og det er ikke tilfeldig at Antidoping Norge, NISO og NFF har rettet fokuset sitt mot narkotiske stoffer.

 -En tredjedel av alle positive prøver de tre siste åra er narkotiske stoffer (Cannabis og Kokain), sier kommunikasjonsrådgiver, Halvor Byfuglien,  i Antidoping Norge . 

 Under årets Norway Cup har Antidoping Norge hatt stikkprøver i de eldste aldersklassene.

-Utøvere kan bli testet
-Vi har ikke stikkprøver for å ta flest mulig, men for å gi et signal på at utøvere kan bli testet, sier Byfuglien til Dagbladet.

 Torsdag var NISO-leder Joachim Walltin, NFFs generalsekretær Paul Glomsaker og daglig leder, Anders Solheim, i Antidoping Norge  samlet på Ekebergsletta. Sammen skal de arbeid med å øke bevisstheten rundt doping.

 -Vi ser en kraftig økning av narkotiske stoffer og satser derfor på et innhold vi kan stå inne for, sier Solheim til Dagbladet.

 Både NISO og NFF har felles interesse med Antidoping Norge med å prøve å bli kvitt bruken av narkotiske stoffer.

  -Jeg synes det er viktig at folk forstår at valgene de tar på en fest kan ødelegge mye for vedkommende, sier Walltin til Dagbladet.

   -Vi må starte med å gi folk økt bevissthet om problemene og konsekvensene i forhold til bruk av narkotiske stoffer, sier generalsekretæren i NFF.   

SAMMEN MOT DOP: NFFs generalsekretær Paul Glomsaker (t.v.), NISO-leder Joachim Walltin og Anders Solheim i Antidoping Norge møttes torsdag.  Foto: Norway Cup/Torbjørn Andersen
SAMMEN MOT DOP: NFFs generalsekretær Paul Glomsaker (t.v.), NISO-leder Joachim Walltin og Anders Solheim i Antidoping Norge møttes torsdag. Foto: Norway Cup/Torbjørn Andersen Vis mer