FERDIG MED SAKEN: Claus Lundekvam er lettet over å være ferdig med anklagene om mild legemsfornærmelse.Foto: KEITH HAMMETT
FERDIG MED SAKEN: Claus Lundekvam er lettet over å være ferdig med anklagene om mild legemsfornærmelse.Foto: KEITH HAMMETTVis mer

Lundekvam erklærte seg skyldig og ble dømt

- Veldig lettet. Krangel med kvinnelig forretningspartner ble fysisk.

||| SOUTHAMPTON/OSLO (Dagbladet): - Jeg kunne ikke vært mer lettet akkurat nå, sier Claus Lundekvam til Dagbladet etter å ha blitt bøtelagt av retten for mild legemsfornærmelse i formiddag.

Lundekvam erklærte seg skyldig etter tiltalen, og dommeren i Southampton Magistrates Court idømte den tidligere landslagsspilleren en bot på 500 pund, eller rundt 4700 kroner, pluss 12 måneders prøvetid.

- Etter å ha tatt alle den tiltaltes problemer i betraktning, samt alvorlighetsgraden av hendelsen, ser jeg en moderat bot som den beste løsningen, sa dommeren, som la vekt på at Lundekvam nå gjennomgår frivillig rehabilitering.

Prøvetid ble ilagt ettersom Lundekvam ikke fullførte behandlingen etter fyllekjøringsdommen i fjor.

Håndgemeng med kvinne
Lundekvams advokat Cliff Morris forklarte i retten at den tidligere Southampton-proffen havnet i krangel med en kvinnelig forretningspartner i hjemmet sitt før pågripelsen 16. april.

Lundekvam har investert et større beløp i et fotostudio med kvinnen, ifølge ham selv nærmere 50 000 pund, og dagen den omtalte episoden inntraff, kom kvinnen hjem til Lundekvam sammen med en mannlig bekjent for å be om penger til å betale leie.

En beruset Lundekvam skal ha fortalt at han var i ferd med å søke hjelp hos klinikken Sporting Chance, og lot kvinnen få låne telefonen til å ringe dem for å sjekke at det stemte.

Men da kvinnen brukte telefonen, beskyldte Lundekvam henne for å slette numre på den, og tok tak i armen hennes.

Ifølge forklaringene skal Lundekvam så ha forsøkt å få henne til å forlate huset med makt, hvorpå hun blant annet falt ved inngangen.

Da politiet kom til stedet skal de i tillegg ha funnet en ulovlig substans på Lundekvam, og arrestert eks-fotballspilleren for mild legemsfornærmelse.

Lettet
Claus Lundekvam er en svært lettet mann nå som saken er ute av verden.

- Det føles som om en stor bør er borte fra skuldrene mine, sier han til Dagbladet.

Narkotikasaken ble løst utenfor rettsalen med et forenklet forelegg.

Pengekonflikten mellom Lundekvam og den kvinnelige forretningspartneren vil trolig komme opp i en sivil rett.