Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lundekvam fadder for Englands VM-håp

I går ringte nordmannen og gratulerte Walcott.

(Dagbladet.no): Theo Walcott (17) er mannen hele England snakker om etter at Sven-Göran Eriksson tok ham med til VM. Før han gikk til Arsenal i januar i år, spilte vidunderbarnet i Southampton.

Der tok lagets norske kaptein på seg ansvaret for at Walcott fikk den beste oppfølgingen han kunne få.

- Da Theo kom opp på A-laget i Southampton, hadde jeg mye med ham å gjøre. Som kaptein var det viktig for meg å støtte ham. Derfor har jeg snakket mye med ham, særlig på den tida hvor han gikk til Arsenal, og forsøkt å hjelpe så mye jeg kan.

- Det er utrolig artig for meg også at han har nådd så langt på så kort tid, sier Lundekvam til Dagbladet.no.

Parkert på trening

Av den grunn var det bare naturlig for Lundekvam å ringe Walcott etter det overraskende VM-uttaket.

- Jeg snakket med ham i går. Han var rimelig overrasket og sjokkert. Men Theo er en gutt med ekstreme kvaliteter, og nå som Rooney er skadd, har han noe helt utenom det vanlige. Jeg tviler på om han kommer til å starte så mange kamper - men han kan fungere glimrende som en joker, tror Lundekvam.

Han er heller ikke i tvil om at Walcott takler det utenomsportslige kjøret det medfører å være spiss på Englands VM-lag.

PÅ ETTERSKUDD: Thierry Henry er det store forbildet til Englands VM-joker Theo Walcott. Her løper han fra mannen som fungerte som Walcotts fadder i Southampton, Claus Lundekvam. Foto: AP
PÅ ETTERSKUDD: Thierry Henry er det store forbildet til Englands VM-joker Theo Walcott. Her løper han fra mannen som fungerte som Walcotts fadder i Southampton, Claus Lundekvam. Foto: AP Vis mer

- Han er ganske tøff mentalt, og syter heller ikke når noen takler ham hardt. Mitt inntrykk er at han har den rette innstillingen.

Lundekvam mener Walcott har en spillestil som minner om Wayne Rooney - samtidig som han har fart som Thierry Henry.

- Har du fått kjørt deg på treningene?

- Jeg ble stort sett parkert hver dag, ler Lundekvam.

- Kom du litt skjevt ut, var du sjanseløs. Jeg måtte bruke alle mine tjuvtriks for å stanse ham. Vi har ikke sånne typer i Norge. Det går lang tid mellom hver gang jeg ser et så rått talent, sier Southampton-stopperen.

Må avlyse ferien

Til Sky Sports i dag fortalte Theo Walcott selv om sin reaksjon da han fikk vite at han skal til Tyskland i sommer.

- Jeg holdt på med teoriprøven til førerkortet, og hadde slått av mobilen min. Faren min fortalte meg det, og han trodde ikke det var sant selv. Jeg trodde han tøyset med meg, sier han til TV-kanalen.

Lundekvam fadder for Englands VM-håp

Da han innså at det faktisk var sant, ringte han rundt til hele slekta i pur gledesrus.

- Jeg var så overrasket at øynene mine omtrent spratt ut av hodet mitt. Jeg ringte mamma, hele familien, kjæresten min. Hun elsket det. Jeg hadde bestilt ferie for hele familien, men nå må jeg visst avlyse den, sier han.

<B>SUPERTALENT:</B> Claus Lundekvam hadde mange samtaler med Theo Walcott på tida da han gikk til Arsenal i vinter. I går ringte nordmannen for å gratulere med VM-uttaket.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling