HAR LEVERT: Mauricio Pochettino fikk mange skeptikere mot seg da han tok over for Nigel Adkins, men har vist at Southampton som klubb kan være på rett spor. Foto: NTB Scanpix
HAR LEVERT: Mauricio Pochettino fikk mange skeptikere mot seg da han tok over for Nigel Adkins, men har vist at Southampton som klubb kan være på rett spor. Foto: NTB ScanpixVis mer

Lundekvam gir Saints-ledelsen rett etter knallår under Pochettino

Ble skjelt ut og mistenkeliggjort. Les ukas dødball!

Fotballstudio kl. 16.00: Manchester United - Southampton

(Dagbladet): «Svik» og «utakknemlighet» var ord som ble brukt da Nigel Adkins, mannen som hadde tatt Southampton opp to divisjoner på to år, fikk sparken og ble erstattet av Mauricio Pochettino av klubben grytidlig i 2013.

Adkins raste mot sin arvtager da det i tillegg kom fram at argentineren hadde forberedt seg på livet på St. Mary's i god tid før han endelig fikk jobben, og skepsisen til søramerikaneren var stor blant mange på de britiske øyer.

 PREMIER LEAGUE-HISTORIEN I BILDER: 2010: Liverpool avslutter en skuffende sesong med 0-0 mot Hull. Steven Gerrards framtid i klubben var usikker. Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
PREMIER LEAGUE-HISTORIEN I BILDER: 2010: Liverpool avslutter en skuffende sesong med 0-0 mot Hull. Steven Gerrards framtid i klubben var usikker. Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

- For å oppnå målsettingen var det nødvendig med endringer, forklarte klubben, og ti måneder senere ser det ut som Pochettinos forberedelser var nyttige nok.

Topp ti Dagbladet har satt opp tabellen for kalenderåret, og en ting som tydelig kommer fram er Southamptons trygge plassering midt på tabellen - åttendeplass.

38 poeng er det blitt i 2013, sterkt, og Mauricio Pochettinos posisjon i Southampton er sterkere enn noen gang.

Claus Lundekvam var blant dem som var forbannet over behandlingen av Adkins, og stusset på timingen da 48-åringen måtte gå. Nå gir han Saints-ledelsen honnør som fortjent.

- På sikt har det vist seg at ansettelsen var den riktige, og at visjonene og planene de har er veldig bra. Det ser jeg som mange andre supportere, sier Southampton-legenden til Dagbladet.

Denne sesongen har også startet glimrende, kun to baklengs på syv kamper og fjerdeplass er over all forventning.

Tøft mot United - Jeg er imponert over det kollektive defensive arbeidet de har vektlagt denne sesongen. Det er litt mer kynisme over det, og de er svært vanskelige å slå, sier Lundekvam.

Han mener åttendeplassen på «kalenderårtabellen» representerer et realistisk mål for klubben, som møter Manchester United på Old Trafford i ettermiddag.

- Topp ti er mulig. Men et sultent United borte, med mye å bevise, det blir tøft. Det jeg er sikker på er at Southampton drar dit med tro på egen spillestil, og klarer de å holde unna den første halvtimen kan alt skje, spår eksproffen.

En ny titt på 2013-tabellen forteller forøvrig at ligaleder Arsenal bare fortsetter en god trend som startet på vårparten i forrige sesong, og det er også påfallende at Liverpool er inne i topp fire.