Lundekvam har brudd i ansiktet og ødelagt kinnbein

Men nekter å ta det rolig.

(Dagbladet.no): Claus Lundekvam er ikke av typen som legger seg ned uten å være skadet. Han er ikke engang av typen som legger seg ned når han faktisk er skadet.

2. juledag var han i aksjon da Southampton spilte 1-1 mot Crystal Palace, selv om han på det tidspunket både hadde brudd i ansiktet og en kinnbein ute av posisjon. Skaden pådro han seg da en Sheffield Wednesday-spiller plantet en albue i ansiktet hans lille julaften.

- Det er ikke så vondt som det kanskje høres ut. Det viktigste er å fokusere på andre ting når man spiller. Så lenge jeg ikke får en ny smell der, går det bra, sier Lundekvam til VG.

Uten at Southampton-kapteinen virker nevneverdig bekymret for at det skal skje et nytt uhell. I morgen er han på banen igjen mot Leicester, og 1. nyttårsdag venter Plymouth. Selve skaden er såpass fremtredende at Lundekvam uten problemer ser bruddet når han speiler seg.

- Jeg kjenner at det er et stort hull der og ser det klart i speilet, sier han til avisa.

Ikke før 2. nyttårsdag legger Lundekvam seg under kniven. Da vil han trolig få operert inn en plate for å stabilisere ansiktet.

Southampton ligger for øyeblikket på 4. plass i Championship, tre poeng bak sikker opprykksplass.

HARDHAUS: Selv ikke et brudd i ansiktet samt kinnbein ute av posisjon stanser Claus Lundekvam fra å spille på et opprykksjagende Southampton-lag. Foto: EPA
HARDHAUS: Selv ikke et brudd i ansiktet samt kinnbein ute av posisjon stanser Claus Lundekvam fra å spille på et opprykksjagende Southampton-lag. Foto: EPA Vis mer
Lundekvam har brudd i ansiktet og ødelagt kinnbein