Lundekvam innrømmer alkohol- og narkotikamisbruk

- Men jeg skjønte at dette ville ta livet av meg. For det hadde tatt livet av meg, sier eksproffen til TV 2.

KJENT MÅL: Claus Lundekvam scoret Norges landslagsmål nummer 1000 i kampen mot Bosnia i oktober 2002. Foto: Tor Richardsen, Scanpix
KJENT MÅL: Claus Lundekvam scoret Norges landslagsmål nummer 1000 i kampen mot Bosnia i oktober 2002. Foto: Tor Richardsen, Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||
(Dagbladet): Tidligere landslagsspiller og englandsproff Claus Lundekvam (37) forteller til TV 2 Sporten i kveld at han i en årrekke har slitt med narkotika- og alkoholmisbruk.

Nå er Lundekvam på rehabilitering, men forteller at han har hatt store problemer.

- Jeg var skakkjørt og i et svart hull ganske lenge, der jeg ikke så noen utvei. Jeg booket fly til Rio de Janeiro og følte at hele verden var etter meg. Jeg ville bare vekk, jeg ville rømme, jeg ville ødelegge meg selv, sier Lundekvam.

- Ville tatt livet av meg Imidlertid innså han at det var i ferd med å gå skikkelig galt.

- Men jeg skjønte at dette ville ta livet av meg. For det hadde tatt livet av meg, sier han.

Lundekvam har to ganger tidligere i år blitt arrestert av engelsk politi. 26. mars ble han arrestert i hjemmet sitt i England,  mistenkt for å ha oppbevart narkotika.

Mistet lappen Den andre gangen var 16. april. Også da ble den tidligere Brann- og Southampton-stopperen arrestert i sitt eget hjem, anklaget for vold.

I fjor ble Lundekvam fratatt førerkortet etter fyllekjøring.

Lundekvam spilte 53 kamper for Brann fra 1993 til 1996, før han ble hentet til Southampton der han spilte helt fram til karrieren ble stoppet av skade for to år siden.

Lundekvam spilte også 40 kamper for det norske A-landslaget, den siste i 2005. Han huskes spesielt for å ha scoret sitt første og Norges 1000. landslagsmål med sine edlere deler.

SOUTHAMPTON-PROFF: Claus Lundekvam var i Southampton fra 1996 til 2008, og fikk en testimonialkamp i den sørengelske klubben. Her i kamp mot Sunderland i 2006. Foto: Craig Connor, EPA/Scanpix
SOUTHAMPTON-PROFF: Claus Lundekvam var i Southampton fra 1996 til 2008, og fikk en testimonialkamp i den sørengelske klubben. Her i kamp mot Sunderland i 2006. Foto: Craig Connor, EPA/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer