Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lundekvam kaller det rampestreker - Solskjær kaller det svindel

- Jeg skjønner det ikke, sier Molde-manageren.

FORSTÅR IKKE MOTIVET: - Jeg skjønner ikke helt hvis spillere med x antall tusen pund i uka skal tjene seg 300 pund på et innkast, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet. 
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
FORSTÅR IKKE MOTIVET: - Jeg skjønner ikke helt hvis spillere med x antall tusen pund i uka skal tjene seg 300 pund på et innkast, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Molde-manager Ole Gunnar Solskjær har fulgt med i skandalen som har rystet norsk fotball i grunnvollene den siste uka.

I motsetning til trenerkollegaen på Ullevaal i går, Martin Andresen, lar han seg ikke overraske.

- Du blir aldri overrasket i fotball, men nå får vi først finne ut hva som er skjedd. Det er ikke artig, og det er ikke dette fotballen skal være kjent for. Det er synd, sier den tidligere United-helten til Dagbladet.

- Tror du det kan foregå kampfiksing i Norge?

- Ja, det viser seg tydeligvis, det, at det er noen som prøver å fikse kampene. Det er alvorlig når utfall av kamper blir fikset, da er det gått langt.

- Men et innkast er greit?

- Et innkast er svindleri, og jeg skjønner ikke helt hvis spillere med x antall tusen pund i uka skal tjene seg 300 pund på et innkast.

Sluttet å tippe Tidligere i uka fortalte Claus Lundekvam om sine erfaringer fra Premier League, og hevdet han selv var med på å fikse ting som første innkast, første corner og så videre.

- Jeg ser på det som ganske uskyldige rampestreker, sa  Lundekvam til Dagbladet.

Solskjær opplevde ikke en lignende kultur i Manchester United.

- Nei, aldri, fastslår han.

- Du har aldri blitt forespurt om å fikse noe?

- Nei. Jeg har aldri hatt Unibet- eller Betfair-kort eller noe sånt, heller. Jeg tippet før jeg dro til England, men så ble det etter hvert slutt med det.

- Av prinsipielle årsaker?

ER VENN MED FOLLO-TRENEREN: Martin Andresen synes det var svært leit å høre om den lyssky fortida til Follo-trener Hans Erik Eriksen. 
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
ER VENN MED FOLLO-TRENEREN: Martin Andresen synes det var svært leit å høre om den lyssky fortida til Follo-trener Hans Erik Eriksen. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer

- Nei. Noah spiller og pappa spiller, men jeg gjør det ikke, forteller Ole Gunnar Solskjær.

Andresen: - Veldig skuffende
Tre av Martin Andresens lagkamerater i Follo er siktet for kampfiksing. I går ble også hans gode venn og Follo-trener Hans-Erik Eriksen dratt inn i den stadig mer omfattende saken.

Da ble det kjent a Eriksen i politiavhør har innrømmet å ha vært involvert i mulige ulovligheter for åtte siden.

I går kveld avslørte imidlertid treneren selv i Østlandets Blad at han mottok penger for å gi tips til en gambler. NFF ser så alvorlig på saken at de har anmodet Eriksen om ikke å lede laget i morgendagens kamp mot Tromsø 2. Det kommer Eriksen heller ikke til å gjøre.

Dette ble sagt på en pressekonferanse på Ullevaals stadion klokka 17.15 i går — bare 45 minutter før Martin Andresen skulle lede Vålerenga i seriekamp mot Molde samme sted.

- Triste nyheter Andresen er selv Follo-spiller — og en god kamerat av Hans-Erik Eriksen, som nå altså politietterforskes. Etter 1-2-nederlaget var ikke VIF-manageren villig til å si så mye om det som skjer i klubben han spiller for.

- Det er jo triste nyheter, veldig triste nyheter derfra, men jeg har ikke noen oversikt over det, så det får politiet og NFF og Follo svare for.

- Har du selv snakket med Eriksen om det som er kommet fram?

- Nei, svarer Andresen på Dagbladets spørsmål.

Spiller ikke - Er du overrasket over det som har kommet fram?

- Jeg er veldig overrasket over disse tingene, og det er veldig skuffende, men la meg få snakke om Vålerenga og fotballkampen her, så kan dere henvende dere til Follo, NFF og politiet i den saken der, sier Andresen.

Overfor Dagbladet bekrefter Andresen at det er uaktuelt for ham å spille morgendagens Follo-kamp — der laget fra Ski ikke bare må klare seg uten treneren, men også de tre spillerne som er siktet for kampfiksing i kampen mot Østsiden 24. juni.

SPILTE PÅ FØRSTE INNKAST OG FØRSTE CORNER: Claus Lundekvam har forklart at de spilte på enkeltsituasjoner for spenningens skyld, ikke for pengene. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
SPILTE PÅ FØRSTE INNKAST OG FØRSTE CORNER: Claus Lundekvam har forklart at de spilte på enkeltsituasjoner for spenningens skyld, ikke for pengene. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media