FORTSETTER ÅPENHETSKAMPANJEN: Claus Lundekvam ønsker at flest mulig skal tørre å stå fram med rusproblemene sine for å få hjelp. Derfor forteller han historien om sitt eget misbruk i engelsk presse denne sommeren.
FORTSETTER ÅPENHETSKAMPANJEN: Claus Lundekvam ønsker at flest mulig skal tørre å stå fram med rusproblemene sine for å få hjelp. Derfor forteller han historien om sitt eget misbruk i engelsk presse denne sommeren. Vis mer

Lundekvam kjøpte enveisbillett til Rio for å gjøre slutt på alt

- Jeg hadde akseptert at alkohol og dop kom til å ta livet av meg.

(Dagbladet): Claus Lundekvam har fortalt historien i Dagbladet før. Historien om tomrommet etter profflivet, tomrommet som ble fyllt av alkohol og kokain, og der alkoholen og kokainen langsomt overtok plassen kona Nina og døtrene hans hadde hatt.

Han har fortalt om paranoiaen som fikk ham til å skru ut lyspærene hjemme i huset fordi han trodde de var overvåkningskameraer, om at han løp rundt i hagen med en kniv på jakt etter imaginære paparazzifotografer, og om hjerteinfarktet og veien tilbake til et edru liv.

Nå forteller han den samme historien i England gjennom magasinet Blizzard, skriver The Guardian.

- Jeg hadde akseptert og godtatt at jeg kom til å dope og drikke meg ihjel, sier Lundekvam til magasinet.

For før han ble lagt inn til avrusing på klinikken Sporting Chance, hadde den nåværende TV 2-eksperten bestemt seg for å gjøre det slutt på seg selv.

I narkofylla bestilte han en enveisbillett til Rio de Janeiro for å drikke og dope seg i døden der.

Bevisstløs av alt han konsumerte den natta han bestilte billetten kom han seg aldri avgårde til flyplassen. Det kan ha reddet livet hans.

- Jeg har fortsatt den billetten bare for å minne meg selv om det, sier Lundekvam ifølge The Guardian.