Lundekvam om Rodgers-utspill: - Det har blitt en kynisk bransje

Liverpool raidet Southampton for tre stjernespillere.

INGEN SYMPATI: Liverpool-manager Brendan Rodgers har ingen sympati overfor Southampton. Foto: NTB Scanpix
INGEN SYMPATI: Liverpool-manager Brendan Rodgers har ingen sympati overfor Southampton. Foto: NTB ScanpixVis mer

• Følg Liverpool - Southampton i vårt fotballstudio

(Dagbladet): Southampton var forrige sesongs store, positive Premier League-overraskelse. Det har gitt nærmest katastrofale utslag under sommerens overgangsvindu.

Fem av lagets største stjerner er forsvunnet. Dejan Lovren, Adam Lallana og Rickie Lambert har alle gått til Liverpool. Manager Brendan Rodgers har likevel ikke noe sympati for den vanskelige situasjonen Claus Lundekvams gamle klubb har havnet i.

- Nei, ingenting, sier Rodgers til Liverpool Echo.

- Kynisk Lundekvam spilte 12 sesonger for «The Saints». 41-åringen er en levende klubblegende. Han betegner tingenes tilstand som «trist». Uttalelsen til Rodgers gjør ham likevel ikke overrasket.

- Det er «business». Sånn er det. Det er forsåvidt greit nok. Det har blitt en kynisk bransje, sier Lundekvam til Dagbladet.

Når Southampton tar fatt på det svært tøffe bortemøtet med Liverpool i ettermiddag, er det også med ny manager på trenerbenken.

Som spiller ble Ronald Koeman verdenskjent for en skuddfot helt utenom det vanlige. Nå har nederlenderen fått oppgaven Mauricio Pochettino ikke lenger ville ha.

- Jeg er spent på hvor vi står, men jeg er selvfølgelig bekymret. Store deler av sentrallinjen er borte. Når det er sagt, har jeg tro på at vi kommer til å slå fra oss - at vi ikke blir dratt ned i noen bunnstrid. Det avhenger av at vi starter OK. Da har jeg tro på at vi igjen kan overraske positivt - denne gangen under Koeman. Han har hentet i alle fall to veldig spennende spillere i Dusan Tadic og Graziano Pellé, sier Lundekvam.

- Sinte supportere Han er godt oppdatert på hvordan temperaturen er i og rundt klubben. Akkurat nå er den høy. Svært høy.

- Supporterne er frustrerte. Det er en del sinne. Folk er oppgitt over spillerflukten. Visjonen klubben gikk ut med under Pochettino føler jeg har falt i grus. Den harde kjernen står likevel bak klubben, sier Lundekvam. 

Det er også noe Rodgers har bitt seg merke i.

- Som klubb har du et valg. Du må ikke selge. Kanskje Southamptons mål har endret seg. Jeg tror de var ute etter å bli en Champions League-klubb, men det er åpenbart endret seg, sier Rodgers.

Ingen Spurs-kopi Nord-iren hentet i går sommerens åttende spiller, da Alberto Morenos overgang fra Sevilla ble bekreftet. Sammenligningene med Tottenhams kjøpefest etter salget av Gareth Bale sist sommer er mange. Rodgers frykter derimot ikke at Liverpool vil lide samme, svake sportslige skjebne.

- Vi har hentet inn mange spillere, men det er ikke akkurat som om vi putter alle inn på laget med engang. Vi har fremdeles en sentrallinje. Det er ikke et nytt lag, det er et lag i utvikling.

- Det er et totalt forskjellig scenario enn Tottenhams. Vi har en klar identitet og måte å spille på. Så har vi tilført spennende talenter til det, sier Rodgers.

- Vant i fjor I dag mønstrer Liverpool-manageren et lag uten Lallana. 250-millionersmannen har slitt med en skade de siste ukene, og var hele tiden ytterst tvilsom til kampen mot gamleklubben.

Det som derimot er sikkert, er at midtstopperkjempen Lovren får tillit, mens måltjuven Lambert starter på benken.

Samtidig er det knyttet stor interesse til hvordan Southamptons nyervervelser, Tadic og Pelle, vil gjøre det.

- Vi vant denne kampen i fjor, men på papiret er vi ganske store «underdogs». Når det er sagt, så vi hva som skjedde med Swansea og til dels Crystal Palace i går. Jeg tror vi kan overraske, sier Lundekvam.

LEGENDE: Lundekvam er en av Southampton-historiens mest trofaste spillere. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
LEGENDE: Lundekvam er en av Southampton-historiens mest trofaste spillere. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer