Lundekvam på verstingliste i Premier League

De 50 dårligste.

(Dagbladet.no): Claus Lundekvam (34) har snart vært i Southampton i 11 år, har spilt 357 ligakamper og er klubbens kaptein.

Det er ikke nok til å imponere The Times, som har gitt nordmannen en utmerkelse han trolig kunne vært foruten.

Lundekvam får 50. plassen på lista over de 50 dårligste spillerne i engelsk toppserie siden 1970. Avisa har brukt supportere som konsulenter da de valgte ut spillerne fra klubbene som har vært innom øverste divisjon.

Begrunnelsen for nedrakkingen mot den tidligere norske landslagsspilleren går på manglende tempo, og avisa krydrer omtalen med et sitat fra Lundekvams tidligere sjef Gordon Strachan i 2003:

- Han ble båret av banen mot Leicester og noen spurte meg om han var bevisstløs. Jeg hadde ikke peiling. Det er sånn han alltid er.

Det finnes ingen andre nordmenn med på lista, men svenske Tomas Brolin er blitt tildelt andreplassen etter sitt opphold i Leeds og Crystal Palace på 90-tallet. Angriperen stemples som en kjøttbolle i kåringen.

- En god fotballspiller behandler kroppen sin som et tempel. Brolin var et hoppeslott.

En tidligere Lundekvam-kollega i Southampton, Ali Dia, får toppplasseringen som den aller verste spilleren i engelsk fotball de siste 37 årene.

DEN 50. VERSTE: Claus Lundekvam er inne på The Times\' liste over de dårligste spillerne som har spilt fotball i Premier League. Her mot Sunderland i fjor høst. Foto: Scanpix/Epa
DEN 50. VERSTE: Claus Lundekvam er inne på The Times\' liste over de dårligste spillerne som har spilt fotball i Premier League. Her mot Sunderland i fjor høst. Foto: Scanpix/Epa Vis mer

Dia fikk spille én kamp for klubben i 1996, uten en eneste trening med laget, og ble tatt av banen som innbytter etter 52 minutter. Like etter ble kontrakten hans hevet.

Det viste seg seinere at en falsk George Weah hadde anbefalt Dia for manager Graeme Souness, og spilleren hadde heller ikke Senegal-landskamper eller en fortid i PSG.

Det har ikke lyktes Dagbladet.no å innhente en kommentar fra Lundekvam.

Lundekvam på verstingliste i Premier League
KJØTTBOLLE: Tomas Brolin.