A POENG: Etter dagens Premier League-runde er Manchester City og Manchester United a poeng.  Foto: Scanpix
A POENG: Etter dagens Premier League-runde er Manchester City og Manchester United a poeng. Foto: ScanpixVis mer

Lundekvam tør ikke tippe hvem av disse som vinner

- Det kommer til å bli et skikkelig rotterace.

(Dagbladet): Manchester United - Wigan 5-0 / West Bromwich Albion - Manchester City 0-0

Bare målforskjellen skiller Manchester United og Manchester City etter kveldens Boxing Day-runde. United knuste Wigan på Old Trafford, mens City ble holdt til uavgjort på The Hawthorns.

Med tyve kamper igjen å spille ligger det an til å bli en nervepirrende vår for City- og United-fansen, med tanke på at de nærmeste rivalene - Tottenham og Arsenal - ligger henholdsvis ti eller tretten poeng bak de to Manchester-klubbene.

- Det kommer til å bli et skikkelig rotterace, sier TV 2-ekspert Claus Lundekvam til Dagbladet.

Rutinen kan avgjøre City har ikke vunnet ligagull siden 1967/1968-sesongen, mens Manchester United har vunnet tolv ligamesterskap de siste tyve årene. Det er nettopp Uniteds rutine Lundekvam tror kan tippe ligamesterskapet i deres favør, for City har et sterkere mannskap, mener han.

- Spiller for spiller er City sterkest i nesten alle ledd. De har Premier Leagues beste keeper, og en ellers meget sterk sentrallinje. Jeg synes også de har flere spillere i troppen sin som kan avgjøre kamper, sier Premier League-eksperten.

- Men denne situasjonen har Manchester United og Alex Ferguson vært i så mange ganger før, mens for City er det noe helt nytt, sier Lundekvam.

- Hvis du skulle satt penger på en vinner, hvem ville du satt dem på?

- Uff. Før dagens kamp ville jeg satt dem på City. Jeg tror de har nok til å vinne, de virker rett og slett bunnsolide, selv om de gikk på en liten glipp i dag. Det kommer til å bli utrolig jevnt, og kampen på Etihad (28. April) kan bli avgjørende. Jeg ville satt pengene på City, men tror som sagt det vil bli meget jevnt.

Kampene skal spilles Mens City skal møte Liverpool og Tottenham hjemme i sine fem neste kamper, er Arsenal Uniteds antatt tøffeste motstander.

- På papiret har United et litt tøffere program, men så skal også kampene spilles og alt kan skje i løpet av en kamp, sier Lundekvam og viser til dagens runde.

- Jeg trodde for eksempel at Liverpool hjemme mot Blackburn og Chelsea hjemme mot Fulham var «bankerse» hjemmeseire, men det viste de seg jo ikke å være.

VANSKELIG Å TIPPE: TV 2-ekspert Claus Lundekvam tror det blir et rotterace mellom Manchester United og Manchester City. Foto: Paul S. Amundsen / Scanpix
VANSKELIG Å TIPPE: TV 2-ekspert Claus Lundekvam tror det blir et rotterace mellom Manchester United og Manchester City. Foto: Paul S. Amundsen / Scanpix Vis mer