EFFEKTIV: Theo Walcott minnet Arsenal-supporterne om Thierry Henry med sine utsøkte avslutninger og raske føtter mot Newcastle i går. Foto:  (AP Photo/Tom Hevezi)
EFFEKTIV: Theo Walcott minnet Arsenal-supporterne om Thierry Henry med sine utsøkte avslutninger og raske føtter mot Newcastle i går. Foto: (AP Photo/Tom Hevezi)Vis mer

Lundekvam tror United kan glemme Walcott

Snakket med hurtigtoget like før jul.

(Dagbladet): Tre mål og to målgivende var Theo Walcotts bidrag i Arsenals 7-3-nedsabling av Newcastle i går.

Budskapet fra Arsenal-fansen var krystallklart - rop om «sign him up» runget over Emirates mot slutten av kampen. 23-åringen har bare et halvt år igjen av kontrakten og kan straks gå i forhandlinger med andre klubber uten at Arsenal kan hindre det.

Arsene Wenger garanterte i går at Walcott ikke forsvinner i januar, og han er sterk i troen på at de skal bli enige med hurtigtoget om en forlengelse.

Hovedpersonen selv lover ikke noe.

- Vi er i samtaler. Jeg har svart på dette spørsmålet mange ganger. Jeg er sikker på at noe vil skje snart, svarte han på BBCs spørsmål om framtida i Arsenal.

- Ikke seriøst for Theo
En rekke av de største klubbene i England rapporteres å ha følere ute. Én av dem er Manchester United, selv om Walcott har gjort et poeng ut av at han foretrekker spissrollen - en posisjon der United ikke akkurat mangler spillere.

Flere engelske aviser har meldt at sir Alex Ferguson er interessert, og United-manageren har ennå ikke avfeid ryktene, som han for eksempel har gjort med Borussia Dortmunds Robert Lewandowski.

Derimot har han gjort det klart at Nani definitivt ikke skal til Arsenal eller noen andre steder - slik det også er blitt spekulert i.

Claus Lundekvam var kaptein i Southampton da Walcott slo gjennom som 16-åring, og han ble en slags mentor for unggutten den gang.

Mye har skjedd siden da, men de to har fortsatt jevnlig kontakt. Lundekvam snakket med Walcott like for juleprogrammet startet, og da fikk han inntrykk av at 23-åringen ønsket å bli i Arsenal.

- Følelsen jeg fikk er at han gjerne vil «serve» Arsenal. Det er naturlig at andre storklubber snuser på ham, men jeg fikk inntrykk av at det ikke var veldig seriøst for hans del, sier Lundekvam til Dagbladet.

Handler om penger
TV 2-eksperten tror det står på økonomien, og bare det.

- Nå har han jo fått sjansen som spiss. Det som har gjort at alt har tatt så lang tid, er rett og slett det økonomiske kravet han har hatt. Jeg tror det er der uenigheten står. Det er vel snakk om rundt 100 000 pund i uka, og han la ikke inn noen dårlig søknad i går. Jeg regner med at kontraktssituasjonen løser seg like over nyttår, sier Lundekvam.

Han sier at Walcott er glad i Arsenal og at mange av tingene som fikk ham til å signere i 2006, fortsatt gjelder.

- Jeg tror og håper at han skriver ny kontrakt. Theo passer godt i den klubben. Da han forlot oss var det Arsenal han hadde lyst til å gå til. Han har alltid beundret måten de har spilt fotball på. Jeg håper han er trofast mot Arsenal, som har vært lojal mot ham og gitt ham sjanser, sier Lundekvam.

I januar skal han for øvrig over til England på reportasjetur og møte blant andre Walcott.

- Han er elsket i Arsenal. Jeg har snakket med faren hans også, og jeg vet at han koser seg der, sier TV 2-eksperten.

SKAL MØTE WALCOTT NESTE MÅNED: Claus Lundekvam har fortsatt jevnlig kontakt med Theo Walcott, og har inntrykk av at 23-åringen blir værende i Arsenal. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
SKAL MØTE WALCOTT NESTE MÅNED: Claus Lundekvam har fortsatt jevnlig kontakt med Theo Walcott, og har inntrykk av at 23-åringen blir værende i Arsenal. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer