Lundekvam-uttalelse sjokkerer Premier League

- Svindel, skriver storavis.

SJOKKERE ENGLAND: The Sun skriver at England er sjokkert etter uttalelsene om at den tidligere Southampton-spilleren Claus Lundekvam tippet på egne kamper. Foto:  Keith Hammett/Dagbladet
SJOKKERE ENGLAND: The Sun skriver at England er sjokkert etter uttalelsene om at den tidligere Southampton-spilleren Claus Lundekvam tippet på egne kamper. Foto: Keith Hammett/DagbladetVis mer

(Dagbladet): Det er britiske The Sun som skriver at Claus Lundekvam historier om gambling på eget lag blir mottatt med sjokk og vanntro i Premier League.

«Tidligere Southampton-kaptein har innrømmet systematisk svindel med andre toppspillere», skriver den store avisa.

Lundekvam fortalte mandag at han har satset penger på egne kamper.

Dette skjedde mens han spilte i Southampton.

- I Southampton spilte vi flere ganger på at et lag for eksempel skulle få det første innkastet. Vi var ofte flere spillere som la penger i en pott, og så ga vi pengene til en materialforvalter som satt veddemålet for oss. Vi gjorde en avtale med motlagets spillere om at den som fikk avsparket slo den tilbake til en stopper som spilte ballen frem i en kanal og så sparket en forsvarer ballen ut til innkast. En ganske vanlig start på en fotballkamp, med andre ord, sa Lundekvam til Dagbladet mandag.

- Hvor store pengesummer var det snakk om?

- Det var en del penger. Vi var jo flere spillere som satt veddemålet. Det ble ofte en del tusen kroner, sier Lundekvam.

- Det er utrolig vanskelig å fikse på et resultat i en fotballkamp, altså om et et lag skal vinne, tape eller spiller uavgjort. Det er nesten umulig, da må en være veldig mange som er med på det. Men det å spille på andre ting; Første frispark, første innkast, første mål og sånne ting, det har jeg selv vært med på å gjøre, sier Lundekvam.

The Sun sammenligner uttalelsene med flere andre store bettingskandaler som har vært i England. De mener britiske myndigheter ser alvorlig på slike saker, og er redd nye trender skal ødelegge fotballen.

«Engelske og internasjonale fotballmyndighetene, for ikke å nevne politiet og Premier Leagues millioner av supportere verden over, kommer sannsynlugvis ikke til å ha den samme holdningen. Tipping på straffer vil ta kampfiksing til et nytt nivå», skriver The Sun.