Lundekvam vil til Europa

Southampton ligger bare fem poeng bak tredjeplassen i Premier League. - Jeg ser ikke bort fra at vi kan kvalifisere oss for Europa, sier Claus Lundekvam til Dagbladet.no. Les siste nytt om lagene.

Med fire strake seiere er Southampton formlag nummer en i Premier League. Lundekvam lar seg likevel ikke rive med av tankene på europacupspill på The Dell kommende sesong.

- Vi har aldri vært kjent for å kjempe i toppen. Som regel har vi akkurat berget plassen. Jeg vil ikke love noe mer enn at vi bør være på øvre halvdel.

- Men jeg ser ikke bort fra at vi kan klare det, tillegger Lundekvam.

Formlag

Både nordmannen og resten av Southampton-laget har vist knallform den siste tida. I de seks siste seriekampene har motstanderlaget måttet tusle målløse av banen.

- Det er jobben vår å holde buret rent og det har vi klart. Jeg er derfor godt fornøyd med egen innsats, sier den beskjedne 28-åringen fra Austevoll utenfor Bergen

I morgendagens kamp er det bånnlaget Everton som skal forsøke å bryte gjennom Southamptons forsvarsmur. Lundekvam forventer en tøff batalje.

- Everton ligger rett over streken og er i poengnød. Jeg tror likevel at vi vinner, men vil ikke tippe noe resultat, sier han.

Deretter går det slag i slag med viktige kamper. Neste helg er det Ipswich som gjester The Dell, mens vanskelig kamper mot Leeds, Chelsea og Manchester United følger i april måned.

- Jeg tror mye avgjøres i løpet av kampene mot Everton og Ipswich. Tar vi full pott der ligger vi godt an foran innspurten.

- Dessuten pleier vi å spille best mot de gode lagene, sier Lundekvam.

Hoddle skamroses

Midtstopperen berømmer Glenn Hoddles kvaliteter når han skal forklare Southamptons voldsomme framgang denne sesongen.

- Hoddle er en glimrende taktikker og veldig flink til å få ut det beste av oss spillere. Han har også innført et system som passer oss godt, sier Lundekvam som i går ble tatt ut på landslaget sammen med lagkamerat Jo Tessem.

- Det er en ære å få spille for Norge. Det kommer nok som et resultat av at vi har prestert bra for Southampton over tid, tror Claus Lundekvam.

 • Denne saken ble oppdatert kl. 13.45.

  Chelsea-Sunderland (17.03 Kl. 16.00)

 • Chelsea (siste kamp): Bare ett tap på de siste ti kampene for Chelsea. Hjemme på Stamford Bridge har bare Manchester United tatt poeng i de siste sju. Uten tap hjemme mot Sunderland siden 1985. Ifjor ble det hele 4-0 til vertene. Stanic og Melchiot er tilbake etter skader, mens trioen Zola, Harley og Babayaro er friskmeldt etter influensa. Skader: Bogarde (kne), Högh (ankel), Di Matteo (beinbrudd), Morris (ankel). Usikre: Ingen.
 • Sunderland: Peter Reids menn er uten seier på seks kamper. I samme periode har laget imidlertid vært meget hardt rammet av karantener. Med unntak av John Oster er alle tilbake her, selv om Rae sliter litt med en ankelskade. Vant hjemmekampen mot Chelsea 1-0 i høst etter scoring av Philips. Den innleide backen Carteron kan være aktuell for debut. Skader: Quinn (rygg). Usikre: Rae (ankel).Southampton-Everton (17.03 Kl. 16.00)
 • Southampton: Fire strake seiere, og seks seiere på de siste ni for Saints. Hjemme på The Dell har laget ikke tapt siden 25. november. Tre strake hjemmeseiere mot Everton, og uten tap på de siste seks mot de blå fra Liverpool. Både Pahars og Kachloul er usikre med skader, mens Marsden er suspendert. Oakley fortsetter trolig på høyreback, ettersom Dodd fortsatt er skadd. Le Tissier kan komme til å gjøre come-back etter fem måneder på sidelinja. Skader: Dodd (kne/syk), Rodrigues (ankelbrudd). Usikre: Pahars (kne), Kachloul.
 • Everton: 1-3-2 på de siste seks for Walter Smiths menn. Borte har laget tapt seks av de siste sju. Uavgjort i lagenes første møte denne sesongen. Bare en scoring i de siste tre på The Dell. Nyarko og Jeffers er begge nye på skadelista, mens Campbell også er meget tvilsom. Tilbake i troppen er Ferguson, Pembridge, Gough, Gazcoigne og Alexandersson. Kvintetten er imidlertid neppe i toppform ennå. Skader: Cadamarteri (ankel), Jevons (legg), Cleland (strekk), Moore (legg), Naysmith (legg), Jeffers (ankel), Pistone (kne). Usikre: Campbell (ankel).Newcastle-Middlesbrough (17.03 Kl. 16.00)
 • Newcastle: Fire på rad uten seier for Newcastle. Bare en av disse er imidlertid spilt hjemme, og Magpies er som regel langt bedre hjemme på St. James' Park. Har bare tapt en av de siste tolv lokaloppgjørene mot Middlesbrough, men mange har endt uavgjort. Cort er trolig tilbake i startoppstillingen, mens også Speed og Marcelino er friskmeldt. Sistnevnte eller Stephen Caldwell erstatter trolig solgte Goma i midtforsvaret. Skader: Serrant (kne), Dabizas (ankel), Dyer (legg). Usikre: Shearer (kne).
 • Middlesbrough: Tapte 1-3 hjemme for Newcastle i høst, men har hevet seg betraktlig siden den gang. Mange uavgjorte gjør imidlertid at Venables menn fortsatt er i faresonen for nedrykk. Ingen seiere på de siste seks kampene. Spissen Windass er hentet fra Bradford, mens Ehiogu og O'Neill er suspendert. Skader: Pallister (rygg), Summerbell (skulder). Usikre: Stamp (strekk).Bradford-Manchester City (17.03 Kl. 16.00)
 • Bradford: Fem strake tap for Bradford som synes fortapte. Dette er absolutt siste sjanse til å henge med i kampen om fortsatt tilværelse i toppdivisjonen. Tapte 0-2 i Manchester tidligere i høst, men slo City hjemme da lagene sist var i samme divisjon i 1998. Duoen O'Brian/Molennar spiller neppe, mens midtbaneveteranen McCall er mer aktuell. Solgt Windass og Hopkin i midtuka. Skader: Lawrence (håndbrudd). Usikre: O'Brian, Molenaar, McCall.
 • Manchester City: Det brenner fortsatt et blått lys for Citys håp om å beholde plassen i Premier League. Bare en seier på de siste tolv kampene sier det aller meste. Borte har imidlertid Joe Royles mannskap klart seg bra, og bare en av de siste seks har endt med tap. Dette er en kamp laget «må» vinne for å overleve. Charvet erstatter suspenderte Håland, mens Kennedy og Dickov er tilbake etter skader. Skader: Ritchie (strekk), Cooke (legg). Usikre: Horlock (ankel), Wanchope (kne).Charlton-Leeds (17.03 Kl. 16.00)
 • Charlton: London-laget har nå ni kamper på rad uten tap. Hjemme på The Valley har laget ikke tapt siden slutten av november. Mange skader ser ikke ut til å hemme laget i det hele tatt. Svennson og Hunt er begge ventet å være tilbake i troppen etter suspensjon og sykdom, mens Kinsella trolig starter etter å ha blitt henvist til benken i de siste to kampene. Rufus har stått over trening de siste dagene, men blir trolig klar i tide. Skader: Kiely (strekk), Shields (strekk), Bagheri (strekk), Youds (kne), Mendonca (hofte), Roberts (kne). Usikre: Hunt (Syk).
 • Leeds: Fire seiere og tre uavgjorte på de siste sju for Leeds. Hardt kampprogram kan tære på kreftene, men David O'Leary sparte flere nøkkelspillere mot Lazio onsdag. Har ikke tap mot Charlton siden 1987. Vant høstenes oppgjør 3-1 på Elland Road. Mills og Matteo kjemper om en stopperplass ved siden av Ferdinand, mens Keane og Smith kjemper om plassen ved siden av Viduka. Radebe er meget tvilsom. Skader: Bridges (ankel), McPhail (akilles), Duberry (akilles). Usikre: Radebe (kne).West Ham-Ipswich (17.03 Kl. 16.00)
 • West Ham: 1-3-5 på de siste ni for West Ham er stygge tall. Ble også slått ut av FA-cupen nylig og kan derfor igjen konsentrere seg om seriespill. Uavgjort i fire av de fem siste kampene mellom disse lagene. Hayden Fioxe har endelig fått innvilget arbeidstillatelse og kan gå rett inn på laget. Skader: Minto, Sinclair (kne). Usikre: Lomas (kne), Moncur (kne).
 • Ipswich: 2-0-4 i de siste seks for Ipswich. 1-1 i det første oppgjøret mot West Ham denne sesongen. Uten borteseier siden 10. desember mot Liverpool. Mark Venus er tilbake etter skade, mens Marcus Stewart er tilbake etter karantene. Bramble har karantene. Skader: Naylor (kne). Usikre: Venus (strekk), Scales (strekk), Croft (kne), Graaven (ankel).Tottenham-Coventry (17.03 Kl. 16.00)
 • Tottenham: Avanserte til semifinale i Fa-cupen på bekostning av West Ham, men i serien er formen svak. Bare en av de siste sju kampene har endt med seier. Hjemme har laget imidlertid bare ett tap - i forrige kamp mot Leeds. Skadelista er imidlertid lang, og i dag kastet også Sherwood inn håndkle. Skader: Anderton (akilles), Armstrong (strekk), Thatcher (strekk), Leonhardsen (ankel), Carr (brokk), Taricco (brokk), Sherwood (strekk). Usikre: Ingen.
 • Coventry: Sju kamper uten seier for Coventry som risikerer nedrykk etter å ha vært i toppserien siden 1967. Borte har laget bare tapt to av de siste seks. Williams vrakes trolig til fordel for Shaw, mens Hartson og Bellamy starter på topp på bekostning av Aloisi. Kirkland beholder plassenmellom stengene. Skader: Gustafsson (kne), Normann (kne), Froggatt (ankel). Usikre: Konjic (legg).Manchester United-Leicester (17.03 Kl. 16.00)
 • Manchester United: To uavgjorte på de siste tre for United som med unntak av storseieren over Arsenal ikke har imponert spillemessig den siste tida. Hjemme på Old Trafford er man imidlertid nesten uslålige. Vant hele 3-0 i lagenes første møte denne sesongen - for øvrig Leicesters første tap denne sesongen. Giggs er friskmeldt, men Chadwick kan likevel komme til å få fortsatt tillitt på vingen. Skader: van der Gouw (kne), Johnsen (kne), Blomqvist (kne). Usikre: Giggs (syk), Fortune (kne).
 • Leicester: Uten hjemmesier mot United siden 1981. De to siste har endt med to tap og 2-8 i målforskjell. Formen er imidlertid god med tre seiere på de siste fire. Spesielt 2-0 seieren over Liverpool var imponerende. Borte har man imidlertid tapt de seks siste. Jones kommer inn for skadde Izzet. Skader: Izzet (legg), Sinclair (kne), Savage (kne), Davidson. Usikre: Ingen.Aston Villa-Arsenal (18.03 Kl. 16.00)
 • Aston Villa: 2-2-1 på de siste fem for Villa. Laget sliter spillemessig og spesielt fremover på banen er det tynt selv om Joachim har glimtet til de siste ukene. Delaney er friskmeldt etter skade, mens Boateng fortsatt er usikker. Kanskje var 2-1 over Ipswich sist et vendepunkt for Gregorys menn. Laget burde være så mye bedre. Skader: Ingen. Usikre: Boateng (ankel).
 • Arsenal: Til tross for fire seiere på de siste fem, har Arsenal vært langt under pari spillemessig. Wiltord ser ut til å være i god form, men ellers er det veldig variabelt i Gunners angrepsrekke. I forsvaret begynner alderen og de mange skadene å tynge flere nøkkelspillere, mens erstatterne ikke ser ut til å være gode nok. Klassespillerne er likevel så mange at poengene plukkes selv på dårlige dager. Skader: Keown (kne). Usikre: Bergkamp (strekk), Edu (strekk).Liverpool-Derby (18.03 Kl. 17.00)
 • Liverpool: Knalltøft kampprogram for Liverpool for tida. Spillet har ikke vært all verden, men seierene kommer likevel på løpende bånd. Fowler har vist god form den siste tida, mens både Heskey og Owen er et stykke unna toppslag. Kanskje kan Litmanen være et alternativ på topp. Trioen Berger, Redknapp og Heggem er på vei tilbake, men trolig ennå ikke kampform. Hjemme har laget bare ett tap denne sesongen. Skader: Berger (kne), Redknapp (kne), Heggem (strekk). Usikre: Barmby (ankel).
 • Derby: Tre seiere på de siste fire for Derby som er iferd med å kvitte seg med nedrykkspøkelse. Borte har laget ikke vunnet siden 2. desember. 0-8 på de siste tre mot Liverpool, men vant begge oppgjørene mot de røde i 98/99-sesongen. Skader: O'Neil (strekk), Valakari (ankel), Robinson (benbrudd). Usikre: Poom (skulder), Kinkladze (strekk), Mawene (kne).
<B>LANDSLAGSSTOPPER:</B> Claus Lundekvam tror Southampton kan slå følge med Dennis Bergkamp og Arsenal ut i Europa neste sesong.