Lundekvam vraket som kaptein

Landslagskaptein Claus Lundekvam nekter å fortelle hvorfor manager Harry Redknapp har fratatt ham kapteinsbindet i sesonginnspurten.

LONDON (Dagbladet): Claus Lundekvam har vært kaptein for Southampton helt siden Jason Dodds tidlig fikk sesongen ødelagt på grunn av skader. Men i går var det Nigel Quashie - spilleren som Harry Redknapp tok med seg fra Portsmouth tidligere i sesongen - som ledet laget ut på Selhurst Park til kampen Southampton ikke hadde råd til å tape. Lundekvam ville ikke si hvorfor da Dagbladet spurte hva som er årsaken til degraderingen:

-  Det er litt forskjellig som ligger bak dette. Men det er uvesentlig for øyeblikket, sier Lundekvam til Dagbladet.

-  Ga aldri opp

Redknapp la skylda på forsvaret etter det pinlige 4- 1-tapet borte for Portsmouth for to uker siden. Etter den kampen var det oppvaskmøte i garderoben i 45 minutter før spillerne fikk gå i dusjen.

-  Vi måtte få luftet ut en del kamper om hva som er galt, sa Lundekvam til Dagbladet da.

Redknapp reagerte med å sette Lundekvam og høyreback Paul Telfer på benken hjemme mot Norwich sist helg. Men Lundekvam kom innpå i pausen og imponerte da Southampton på høydramatisk vis hentet hjem 4- 3-seieren etter Henri Camars scoring.

Derfor var både han og Telfer tilbake på banen fra start til et nytt nedrykksdrama i går. Som om mulig ble enda mer nervepirrende.

Da klokka passerte 90 minutter, ledet Crystal Palace 2- 1, og Lundekvam begynte å innse at det første nedrykket siden 1978 var så godt som klart.

-  Vi visste at det ville gå mot nedrykk med tap, men vi ga aldri helt opp, sier Lundekvam.

-  Nytt liv

Og Lundekvam begynte å tro at mirakler er mulig da Kevin Philips svake innlegg etter 92 minutter først gikk mellom beina på en Palace-forsvarer før det rullet rolig forbi andre forsvarerbein til Danny Higginbottom. Han hadde aldri scoret for Southampton før, men sendte ballen i tunnel på en ny Palace-forsvarer og i mål.

-  Helt fantastisk. Nå er det fortsatt liv, sier Lundekvam.Som var delvis involvert i begge baklengsmålene. På 1- 0 gikk han og Quashie opp i duell samtidig. Lundekvams klarering med hodet gikk ikke langt nok, og Fizz Hall scoret.

Southampton utliknet på straffe ved Peter Crouch som seinere ble utvist

Så gikk det galt i Saints-forsvaret på nytt. Paul Telfer ødela offsidefella på et frispark, og Nicola Ventola løp ballen i mål med Lundekvam i hælene.

-  Typisk oss. Nok et rotemål. De har vi hatt for mange av mot oss den siste tida, sier Lundekvam.

Svekket United?

Norwich slo Birmingham hjemme i går og tar uansett den siste ståplassen om de tar sesongens første borteseier mot Fulham i siste serierunde søndag. Southampton har sjansen om de slår Manchester United hjemme - et United-lag som ikke engang har andreplassen å spille for etter 1- 1 mot West Bromwich hjemme i går. Lundekvam håper at Alex Ferguson tenker mest på FA-cupfinalen mot Arsenal 21. mai, og derfor velger å hvile spillere på søndag.

-  FA-cupfinalen kan ha en viss innflytelse. Vi bør ha en bra sjanse nå. Dette er jo ikke lenger bare i våre hender, men jeg forsto at Fulham var gode mot Blackburn (vant 3- 1) borte i dag, sier Lundekvam som ikke har hørt fra Åge Hareide som denne uka har vært i England for å besøke norske spillere.

-  Jeg tror at han har latt meg være i fred for ikke å forstyrre i den situasjonen vi er i, sier han.

Harry Houdini

Harry Redknapp har aldri rykket før. Nå tror han at ryktet hans som Harry Houdini vil holde seg:

-  Jeg tror på skjebnen og tror det er meningen av vi skal klare oss. Med en sein scoring både sist helg og i dag, kan man også få følelsen av at det er det som skjer. I dag så vi ut som vi var døde og begravet. Kanskje lykken er i ferd med å snu?

NYTT PREMIER LEAGUE-LIV: Da 92 minutter var spilt på Selhurst Park, så Southampton ut som et nedrykkslag. Så sendte Danny Higginbottom ballen i tunnel på en Palace-forsvarer og i mål. Ikke rart Claus Lundekvam strakte armene til værs og jublet med laget. - Helt fantastisk. Nå er det fortsatt liv, sier Lundekvam.