KJEMPER OM SPILLETID: Katrine Lunde storspilte mot Angola og var ifølge Dagbladet banens beste spiller. Men selv tror hun på benketilværelse mot Montenegro. Foto: AP Photo/Ben Curtis
KJEMPER OM SPILLETID: Katrine Lunde storspilte mot Angola og var ifølge Dagbladet banens beste spiller. Men selv tror hun på benketilværelse mot Montenegro. Foto: AP Photo/Ben CurtisVis mer

Lundes usikkerhet etter superkampen:  - Jeg synes det er vanskelig

Katrine Lunde var banens beste mot Angola, men tviler på at hun får fortsette.

RIO (Dagbladet): Målvakt Katrine Lunde (36) var Norges beste spiller i 30-20-seieren mot Angola. Veteranen ble belønnet med 8 på Dagbladets spillerbørs.

Dette var også Lundes første kamp fra start i det norske målet, etter at Kari Aalvik Grimsbø (31) startet de to første i OL.

Men til tross for en superkamp i målet, føler Lunde seg sikker at hun er tilbake på benken fra start mot Montenegro i kveld norsk tid (kl. 21.40).

- Det er godt å få en hel kamp i kroppen. Men det er nok Kari som er førstevalg, sier Lunde til Dagbladet.

FØR MONTENEGRO: Katrine Lunde sammen med Sanna Solberg og Emilie Hegh Arntzen inne i deltakerlandsbyen i OL dagen før kamp mot Montenegro. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FØR MONTENEGRO: Katrine Lunde sammen med Sanna Solberg og Emilie Hegh Arntzen inne i deltakerlandsbyen i OL dagen før kamp mot Montenegro. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Hva tenker du om det?

- Jeg synes det er vanskelig. Jeg vil jo gjerne spille. Jeg regner med at Kari starter (mot Montenegro). Jeg føler selv det er et lag som passer meg bra. Jeg vil gjerne spille mer enn jeg har gjort, sier Lunde.

- Føler du selv at du er et annetvalg?

- Jeg er ikke skuffa dersom Kari blir vurdert som førstevalg. Men jeg vil gjerne at mine prestasjoner vurderes og at prestasjonen min blir bedre. Alle på laget ønsker jo å være på banen, sier målvakten fra russiske Rostov-Don.

KEEPERTRENER: Mats Olsson.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KEEPERTRENER: Mats Olsson. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Dagbladet møter Lunde i deltakerlandsbyen torsdag morgen. Det er sol og rundt 25 grader i OL-byen, til tross for vinter.

Keepertrener Mats Olsson er hemmelighetsfull på Dagbladets spørsmål om hvem som vokter det norske målet mot Montenegro i kveld.

- Vi har ingen førstekeeper og vi har ingen andrekeeper. Vi har et målvaktsteam og vi er glade for at begge er i gang. Det var en del kritikk etter første kamp (tap mot Brasil) og det var en dårlig dag på jobben. Så traff vi bedre mot Spania der begge viser at de er i form. Teamet er i gang, det er vi glade for. Så tar vi en avgjørelse fra kamp til kamp, med tanke på motstander, analyse og hvilken målvakt som passer best etter en totalvurdering, sier Olsson til Dagbladet.

LAGVENNINNGER: Katrine Lunde klemmer Kari Aalvik Grimsbø.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
LAGVENNINNGER: Katrine Lunde klemmer Kari Aalvik Grimsbø. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Så hvem starter mot Montenegro?

- Hvem synes du? Så langt har vi ikke kommet. Vi starter å analysere Montenegro i ettermiddag. Så da tar vi trolig en avgjørelse seinere en gang, sier Olsson.

Målvaktduellen i den offisielle kamprapporten viser følgende så langt i OL:

Mot Angola:

Katrine Lunde: Reddet 15/33 skudd. 45 prosent.

Kari A. Grimbsø: Reddet 1/3 straffer. 33 prosent.

Mot Spania:

Katrine Lunde: 1/4 skudd. 25 prosent.

Kari A. Grimbsø: 10/31 skudd. 32 prosent.

Mot Brasil:

Katrine Lunde: 2/10 skudd. 20 prosent.

Kari A. Grimsbø: 6/28 skudd. 21 prosent.

PS: Norge møter Montenegro til gruppespillkamp klokka 21.40 norsk tid fredag. Både Norge, Brasil, Spania og Angola har fire poeng. Romania har to poeng. Montenegro har null. De fire beste går til kvartfinale.

SJEF: Katrine Lunde som Norges bakerste kvinne mot Angola. Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD
SJEF: Katrine Lunde som Norges bakerste kvinne mot Angola. Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD Vis mer