Lundgreen til europatouren

Lill Kristin Sæther røk ut.

Cecilie Lundgreen holdt på å rote det til for seg selv, men kom til europatouren med minst mulig margin. Like bra gikk det ikke for Lill Kristin Sæther.

Lundgreen fikk en nier på scorekortet sitt, på hull 15 der par var 5. Likevel hentet hun seg mesterlig inn igjen, og sikret seg en plass i europatouren neste år. Sæther tapte sin plass i playoff, melder golferen.no.

Trodde ikke det gikk

Nieren kom etter en drive som rett og slett var for bra. Hun slo 30 meter for lang og ballen havnet i en busk der hun måtte droppe.

Hun fikk også en bogey på hull 16 og da var det virkelig fare på ferde. Til slutt kom hun inn på 77 slag for dagen og åtte over par. Det holdt til delt 27. plass. De 30 beste gikk videre.

– Jeg visste ingenting da jeg kom inn og var skikkelig nervøs. Jeg trodde jeg ville ende i playoff og gikk på rangen for å trene. Der fikk jeg høre at kortet var sikret. Da kom tårene, forteller Cecilie Lundgreen.

Små marginer

Lill Kristin Sæther avsluttet europatourkvalifiseringen med en sterk 73-runde (par), men måtte vente et par timer i spenning før hun visste hvor det vil ende på resultatlistene.

Da alle resultatene var inne lå hun på 31 plass sammen med seks andre spillere. Så kom det beskjeden om at en spiller var disket og dermed bar det ut i playoff. Syv spillere skulle spille om én plass.

Fire spillere hang med videre etter første hull – deriblant Sæther. Hun måtte imidlertid gi tapt på det andre hullet.

– Uansett er jeg fornøyd. Jeg kommer til å få spille flere turneringer neste år enn jeg gjorde i år, sier hun til golferen.no.

(ANB)