SØRGET FOR SEIER: New York Rangers' Henrik Lundqvist skal ha mye av æren for nattas seier. Foto: AP Photo/The Canadian Press, Graham Hughes
SØRGET FOR SEIER: New York Rangers' Henrik Lundqvist skal ha mye av æren for nattas seier. Foto: AP Photo/The Canadian Press, Graham HughesVis mer

Lundqvist reddet Rangers da «Zucca» gikk poengløs av banen

Ustoppelig svenske.

Mats Zuccarello gikk poengløs av isen, men kunne glede seg over en ny New York Rangers-seier natt til fredag. Den skal målvakt Henrik Lundqvist skal ha mye av æren for.

Den svenske veteranen var i det ustoppelige hjørnet borte mot St. Louis Blues og vartet opp med hele 35 redninger. Seieren var svenskens 30. denne sesongen, hvilket betyr at Lundqvist har bidratt til mer enn 30 seirer for laget sitt i ti av sine 11 sesonger i NHL.

- Vi trengte virkelig å ta disse to poengene, og dette var en god seier. Akkurat nå føles det som om presset bare bygger seg opp. Sluttspillet nærmer seg, det er jevnt på tabellen, så vi må gjør alt ut av hver eneste kamp, sa svensken etter kampen.

Ser mot sluttspillet 33-åringen fra Åre er har allerede rettet blikket mot sluttspillet.

- Jeg forbereder meg som om vi skulle være i sluttspillet allerede nå. Jeg gjør alt jeg kan for å levere helt på topp, sa han.

Torsdagens kamp i St. Louis ble av det jevne slaget. Tanner Glass sendte Mats Zuccarello og Rangers i føringen i første periode, mens Troy Bouwer utlignet for vertene i midtperioden.

Avgjørelsen falt drøye fire minutter ut i den siste perioden. Da satte Chris Kreider inn det som skulle vise seg å bli vinnermålet for Rangers.

Flyttet ned Kreider avgjorde for øvrig kampen kort tid etter at han hadde blitt flyttet ned i tredjerekka etter en ineffektiv start på oppgjøret.

Målet var Rangers-profilens 12. for sesongen.

New York Rangers-spillerne brukte mye krefter på å forsvare seg i de to første periodene torsdag, og klarte ikke skape altfor mye offensivt. St. Louis Blues vant skuddstatistikken henholdsvis 12-7 og 14-6. At det likevel sto 1-1 foran den siste perioden skal laget takke målvakt Lundqvist.

- Henrik var strålende, og han ble testet på mange områder. Vi trengte virkelig en stor kamp fra ham, og kanskje var vi litt for avhengige av ham. Han liker imidlertid utfordringer, og det er godt å se at han viser hva han er god for, sa kaptein Ryan McDonagh.

Mats Zuccarello noterte seg ikke for noen skudd på mål mot Blues, men var på isen i 18 minutter og 50 sekunder.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram