Lundqvist sto som en levende vegg for Rangers

Klare for kvartfinalen i NHL.

STORSPILTE: I den sjuende og avgjørende kampen mot Ottawa Senators ble det 2-1 seier til Rangers. Keeper Lundqvist spilte som en levende mur og får mye av æren for at newyorkerne kunne sikre sluttspillplassen. Foto: Reuters / Gary Hershorn / Scanpix
STORSPILTE: I den sjuende og avgjørende kampen mot Ottawa Senators ble det 2-1 seier til Rangers. Keeper Lundqvist spilte som en levende mur og får mye av æren for at newyorkerne kunne sikre sluttspillplassen. Foto: Reuters / Gary Hershorn / ScanpixVis mer

Keeperen Henrik Lundqvist fikk heltestatus etter at New York Rangers sikret kvartfinaleplass i National Hockey League (NHL) torsdag.

I den sjuende og avgjørende kampen mot Ottawa Senators ble det 2-1 seier til Rangers. Keeper Lundqvist spilte som en levende mur og får mye av æren for at newyorkerne kunne sikre sluttspillplassen.

Rangers tok en rask 2-0 ledelse i annen periode, men måtte likevel slite for å holde seg foran i målprotokollen. Ved siden av at Henrik Lundqvist storspilte ofret spillerne seg maksimalt for å hjelpe keeperen.

Den eneste som klarte å overliste Lundqvist var Daniel Alfredsson. Han scoret Ottawas eneste mål i kampen, men det var ikke nok.

- Det var en herlig laginnsats som avgjorde denne kampen. Nå gjelder det å nyte denne seieren en kort stund, men vi må ganske snart samle oss for neste kamp kommer fort, sa Lundqvist etter kampen.

Nå skal New York Rangers møte Washington Capitals i den kommende kvartfinalen.

Alfredsson, som scoret trøstemålet til Ottawa, la ikke skjul på at han hadde en tom følelse inni seg etter kampen, og det kan hende at dette også var den siste kampen hans i NHL-karrieren

- Ingenting er avgjort. Jeg får se hvordan jeg kjenner meg fysisk og mentalt etter at det har gått en liten stund, sa Ottawa-kaptein Alfredsson til nhl.com etter torsdagens kamp.

New Jersey Devils slo Florida Panthers i den andre kampen i NHL torsdag. Devils vant etter forlengelse, og det var Adam Henrique som avgjorde vel tre minutter ut i den andre ekstraomgangen. Nå venter Philadelphia på Devils i kvartfinalen.

(NTB)