BAKKEREKORD: Maren Lundby endte på pallen også i lørdagens hopprenn i Sapporo. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
BAKKEREKORD: Maren Lundby endte på pallen også i lørdagens hopprenn i Sapporo. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer

Lundy slo tilbake med bakkerekord etter krisestart

Maren Lundby fikk seierssjansen ødelagt av elendige forhold i 1. omgang. I finalen knallet hun til med nok en bakkerekord og ble treer i hopprennet i Sapporo.

Med 135 meter forbedret totningen sin ferske bakkerekord fra fredagens kvalifisering. Da noterte hun 134 i den japanske storbakken.

Lundby var bare nummer sju etter sitt første svev på 105 meter, men da hadde hun kriseforhold. Teknisk var det på ingen måte svakt levert av den norske OL-mesteren.

Med langt mer rettferdige forhold i finalen viste hun virkelig sitt potensial. Der var ingen i nærheten av å matche 24-åringen, men østerrikske Daniela Iraschko-Stolz og Juliane Seyfarth fra Tyskland tok de to første plassene takket være forspranget de hadde etter 1. omgang.

4,2 bak

Iraschko-Stolz vant med 0,5 poengs margin, mens det var 4,2 poeng ned til Lundy. Før finaleomgangen var avstanden mellom østerrikeren og Bøverbru-jenta på 22,9 poeng.

I den første omgangen forverret forholdene seg drastisk i de sekundene det tok fra Lundby slapp bommen til hun hoppet ned storbakken. Plutselig ble det skikkelig bakvind, og det ødela totalt for totningen.

Venter videre

Etter 135 meter i finalehoppet viste hun en tommel opp, men det var samtidig lett å se hvor frustrert hun var over at hun fikk seierssjansen ødelagt.

Lundby vant nesten alt i verdenscupen forrige sesong. I vinter venter hun fortsatt på sin første seier, men den norske hoppdronningen har vært på pallen i fem av sju renn.

Anna Odine Strøm hoppet seg opp to plasser og ble nummer ni i lørdagens renn. Hun hadde hopp på 112 og 113 meter. Deretter fulgte Silje Opseth på 18.-plass, som var én plassering ned fra 1. omgang. Hun landet på 103 og 108 meter i HS137-bakken.