UTE AV BILDET: Sindre Skjøstad Lunke (nummer tre i rekken) avskriver seg selv til sommerens Tour de France. FOTO: Etienne Garnier/Tour de Savoie Mont-Blanc
UTE AV BILDET: Sindre Skjøstad Lunke (nummer tre i rekken) avskriver seg selv til sommerens Tour de France. FOTO: Etienne Garnier/Tour de Savoie Mont-BlancVis mer

Tour de France:

Lunke avskriver seg selv til Tour de France

- Må skje noe spesielt.

(procycling.no): Sindre Skjøstad Lunke har balansert på en knivsegg med tanke på å bli tatt ut til sommerens Tour de France, for sitt franske lag Fortuneo-Samsic. I slutten av mai kunne procycling.no avsløre at laget krevde en topplassering i nordmannens ritt i juni, for at en plass i touren skulle være aktuell.

Etter en solid oppvisning i La Route d'Occitanie forrige uke, hvor han ikke var langt bak profilerte ryttere som Alejandro Valverde (Movistar) og Luis León Sánchez (Astana) - samt ble beste rytter fra Fortuneo på 15. plass i sammendraget - var håpet tent foran Tour de Savoie Mont Blanc denne uken.

Inngangen til rittet ble imidlertid dårlig med sittesår og antibiotikakur. På den første etappen i det krevende Alpe-rittet kom han langt bak og erkjente at han "hadde stått av hadde det ikke vært for Tour de France".

På lørdagens etappe, rittets fjerde, skulle man sykle store deler av den 11. etappen fra Tour de France. Lunke gikk tidlig i brudd på etappen, men da det samlet seg mot slutten måtte han gi tapt opp den siste klatringen til Saint-Martin-de-Belleville. I mål var han 26. mann, 13 minutter og åtte sekunder bak etappevinner Patrick Schelling.

Overfor procycling.no vedgår han nå at Tour de France-plass er ute av bildet.

- Det må skje noe spesielt for at jeg skal bli tatt ut, dessverre.

- Det suger ganske mye

På lørdagens etappe kom han med i bruddet som talte over 20 mann, men 25-åringen måtte aktivt bidra for å holde gruppen gående. Samtidig var ikke antibiotikakuren over før fredag og sittesåret er fremdeles svært plagende.

- Fortsatt et helvetes sittesår. Det blir unødvendig mye ståing og må sitte litt skeivt. Har stilt en del ekstra på setet nå, for å gjøre det litt mildere.

Slik formen var i La Route d'Occitanie har de siste dagene i Alpene blitt til en enorm skuffelse. Lagkameraten Maxime Bouet vant den første etappen. Samtidig har også Jérémy Maison syklet godt og ligger på tredjeplass i sammendraget, foran den siste etappen søndag.

Nettopp Maison er en av rytterne Lunke konkurrerer med om de siste plassene. Det skal være fem eller seks ryttere som allerede er klare, mens de siste plassene blir delt ut etter Savoie Mont Blanc.

(artikkelen fortsetter under bildet)

SKUFFET: Sindre Lunke er skuffet etter Tour de France-plassen glapp i siste liten. FOTO: La Route d’Occitanie / A.Lipke
SKUFFET: Sindre Lunke er skuffet etter Tour de France-plassen glapp i siste liten. FOTO: La Route d’Occitanie / A.Lipke Vis mer

- Vi stiller egentlig ganske likt og jeg følte meg sterkere i Occitanie, hvor nivået var høyere. Så det suger ganske mye akkurat nå. [Laget] er klar over saken, men når Maison leverer godt nå og ikke sliter med helsen, så må det skje noe spesielt for at jeg ikke blir tatt ut.

Stor skuffelse

Det har vært en stor prøvelse bare å komme seg igjennom de siste dagene for trønderen. Med et nær uutholdelig sittesår, og med antibiotika og smertestillende i kroppen har det vært tøft å prestere.

- Jeg hadde ikke fortsatt hadde det ikke vært for sjansen til Tour de France, presiserer han igjen.

- Jeg har innsett de siste dagene hvor ødelagt kroppen blir av å putte i seg antibiotika, pluss masse smertestillende, bare for å starte. Da begynner det å gå på helsa løs, med mageproblemer og så videre.

Siste sjanse for å overbevise blir morgendagens etappe, hvor man igjen skal over flere klatringer fra sommerens Tour, men forutsetningene for å prestere er dårlige. Skuffelsen forsterkes bare av hvordan han har følt seg de foregående ukene.

- Har følt meg sykt pigg og sprek før Occitanie og kjente at beina responderte bra på treningen jeg og Erik (trener, vår.anm.) la opp sammen, så jævlig kjedelig at en filleting som det her gjør så mye ut av seg.

Forståelse for fransk fokus

Samtidig er Fortuneo-Samsic et nær helfranskt lag. Prokontinentallaget har 20 franskmenn i stallen, mens bare tre er utenlandske. Han har derfor forståelse for at en franskmann gjerne går foran ham i køen.

- Det siste rittet teller jo gjerne mest. Hvis jeg ligger likt som en franskmann, så skjønner jeg godt at de velger han i stedet, i et fransk lag. Målet mitt var egentlig å kjøre inn toppresultat i de to etapperittene her (Occitanie og Savoie Mont Blanc). Kroppen var 100 prosent, men fikk teknisk på siste etappe i Occitanie. Så kom antibiotika og sittesår, som har trøblet det til for meg.

Selv om sjansene for å få starte i verdens største sykkelritt er tilnærmet fraværende er han klar på at han ikke har gitt opp helt ennå.

- Kjemper helt til jeg dør om en Tour de France-plass!

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!