Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lunsjet med Hushovd dagen før han ble dopanmeldt

- Fint å treffe ham igjen, skriver Armstrong.

GAMLE SYKKELVENNER: Lance Armstrong (t.v.) gratulerer Thor Hushovd med seieren på sjette etappe av Tour de France i 2009. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GAMLE SYKKELVENNER: Lance Armstrong (t.v.) gratulerer Thor Hushovd med seieren på sjette etappe av Tour de France i 2009. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer


(Dagbladet): I går ble Lance Armstrong informert om at det amerikanske antidoping-byrået USADA anmelder ham for brudd på dopingreglene.

Armstrong svarte ved nok en gang å minne om at han aldri har avlagt en positiv dopingprøve.

USADA hevder på sin side at de har blodprøver fra 2009 og 2010 som viser at han har manipulert blodet enten ved å bruke epo eller ved blodoverføring.

Lunsjet med Thor Dagen før Armstrong ble informert om anmeldelsen, fortalte amerikaneren om en hyggelig lunsj med en gammel venn:

«Spiser en god lunsj med Thor Hushovd og familiene våre her i Frankrike. Fint å treffe ham igjen. #realbikerider,» skrev Armstrong på Twitter på tirsdag.

Hushovd har hatt et godt forhold til Armstrong siden de syklet mot hverandre i en årrekke. Hushovd har også valgt å stole på Armstrong mens stadig flere har kommet med dopbeskyldninger mot den sjudobbelte Tour de France-vinneren.

Nordmannen har alltid understreket at han er sterk motstander av doping, og at det er bra om eventuelt jusk blir avslørt. Men inntil det motsatte er bevist, har han trodd på Armstrong.

- Først hører man påstander fra den ene siden, og tenker sitt. Så hører man noe fra den andre siden. Jeg velger å stole på ham på bakgrunn av det han har vært gjennom. Han lå for døden, og da tror jeg ikke han har lekt med helsa si i årene som fulgte, sa Hushovd til VG Nett i juni i fjor.

Dagbladet har ikke lykkes i å komme i kontakt med Thor Hushovd i dag.

Ikke til retten Dopingsaken mot Armstrong ble etterforsket av påtalemyndighetene, men etterforskningen ble avsluttet i vinter uten at den førte til noen rettssak.

Nå har altså idrettens rettssystem i stedet besluttet å anmelde saken, noe Armstrong omtaler som en «vendetta».

- Jeg har aldri dopet meg, i motsetning til mange av de som anklager meg, jeg har konkurrert i utholdenhetsidrett i 25 år uten noen sprik i prestasjonene, og tatt mer enn 500 dopingtester uten å avlegge noen positive. At USADA overser dette grunnleggende skillet, og anklager meg i stedet for de som har innrømmet doping, sier mye mer om USADA og dets mangel på rettferdighet og denne vendettaen, enn det gjør om min skyld eller uskyld, skriver Armstrong på nettsiden sin.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling