<strong>SELVKRITISK:</strong> Jeremy Toulalan mener de franske spillerne ikke forsto hva det var de hadde satt i gang. 26-åringen tror det franske spilleropprøret vil forfølge ham til karrieren er over. Foto: AFP.
SELVKRITISK: Jeremy Toulalan mener de franske spillerne ikke forsto hva det var de hadde satt i gang. 26-åringen tror det franske spilleropprøret vil forfølge ham til karrieren er over. Foto: AFP. Vis mer

- Lurer fortsatt på hvordan vi greide gjøre slike ting

Selvkritisk Toulalan etter Frankrikes flaue VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||• Klokka 2030: VM-finalen direkte i studio.

(Dagbladet): Raymond Domenech har all skyld for den flaue franske VM-innsatsen, mener William Gallas.

Midtbanespiller Jeremy Toulalan er mer selvransakende enn som så.

Overfor magasinet Journal du Dimanche forklarer Lyon-spilleren at de franske spillerne burde vist solidaritet med hjemsendte Nicolas Anelka på banen istedet for utenfor.

<strong>SPILLERBOIKOTT:</strong> De franske spillerne nektet å trene etter Nicolas Anelkas hjemsending. Foto: Frank Fife / AFP.
SPILLERBOIKOTT: De franske spillerne nektet å trene etter Nicolas Anelkas hjemsending. Foto: Frank Fife / AFP. Vis mer

Han tror hendelsene i Sør-Afrika vil forfølge ham lenge.

- Jeg går gjennom et mareritt, og lurer fortsatt på hvordan vi greide å gjøre slike ting. Det er en flekk på karriereren min, og det vil bli vanskelig å renvaske seg fra det, sier Toulalan ifølge Daily Telegraph.

- Ingen opprørsledere Toulalan, som har 36 landskamper for «Les Bleus», hevder spillerne ikke forsto rekkevidden av opprøret de hadde satt i gang.

- Vi går ikke god for det Nicolas Anelka sa. Det var dårlig, men er noe som kan skje. Da det kom på forsiden av L'Equipe begynte ting å rulle relativt raskt, sier han.

- Det var ingen som ledet an opprøret, og ingen som ikke var delaktige. Vi var alle involvert, og alle er ansvarlige fordi ingen stemte mot boikotten, sier han.

Pressetalsmann hjalp til
De franske spillerne nektet som kjent å trene etter hjemsendelsen av Nicolas Anelka. Etterpå kom en kunngjøring fra spillerne, som generalsekretæren i det franske fotballforbundet var skeptisk til.

<strong>HÅNDGEMENG:</strong> Patrice Evra knuffet med Frankrikes fysiske trener, Robert Duverne. Raymond Domenech kom mellom. Foto: Franck Fife / AFP.
HÅNDGEMENG: Patrice Evra knuffet med Frankrikes fysiske trener, Robert Duverne. Raymond Domenech kom mellom. Foto: Franck Fife / AFP. Vis mer

Brevet var for velskrevet, mente generalsekretæren.

Årsaken kan være at Jeremy Toulalans personlige pressetalsmann hjalp spillerne med å formulere brevet, ifølge spilleren selv.

- Vi var noen få spillere som skrev ned noen ideer for å forklare synspunktene våre. Deretter, med hjelp av presseoffiseren, formulerte vi brevet for å være sikker på at folket skulle forstå hvordan vi tenkte, sier han.

Lyon-spillerne hevder det var umulig å få Raymond Domenech i tale angående hjemsendelsen av Anelka.

- Vi hørte at Nicolas var i ferd med å sbli sparket ut, og forsøkte å arrangere et møte med treneren. Det skjedde aldri fordi avgjørelsen allerede var tatt, sier Toulalan.

<strong>LESTE SPILLERERKLÆRING:</strong> Raymond Domenech måtte lese opp spillernes streikeerklæring foran pressekorpset. Foto: Charles Platiau / REUTERS.
LESTE SPILLERERKLÆRING: Raymond Domenech måtte lese opp spillernes streikeerklæring foran pressekorpset. Foto: Charles Platiau / REUTERS. Vis mer

Han avviser også ryktene om at Yoann Gourcouff skal ha blitt mobbet og fysisk truet av Frankrikes mer erfarne spillere.

- Det er totalt usant. Jeg har hørt at jeg måtte dra Franck (Ribery) og Yoann fra hverandre. Det er bare tøv, de hadde aldri en krangel.

Gi en kaffekopp til barna i Kliptown

RING 820 40 040
- gi oss en kaffekopp
- 25 kroner til barna i SKY

(Soweto Kliptown Youth-senter).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer