Lurer med Beckham

Sir Alex benekter det, men Ferdinand og Beckham kan være tilbake mot Arsenal. Les siste nytt om lagene!

United-sjefen benekter at de skadde storstjernene er aktuelle til morgendagens kamp. Men den psykologiske krigføringen har vært en viktig faktor i møtene med Arsenal og Arsene Wenger.

Nå spekulerer engelske medier i at Alex Ferguson vil skremme motstanderne med å lansere en ellever som inneholder Rio Ferdniand og David Beckham når lagoppstillingene offentliggjøres klokka 12.15 - en time før kampstart i helgas storoppgjør på Old Trafford.

Manchester Utd.-Arsenal

Lørdag klokka 13.15

Manchester United: Alex Ferguson har fortsatt en begrenset tropp. Gary Neville og Quinton Fortune mistet ligacupmøtet mot Burnley, men er ventet å være på plass igjen til storoppgjøret. Det samme gjelder Fabien Barthez, som ble spart i midtukekampen. Juan Sebastian Veron er frisk fra influensa, men er muligens bare innbytter. Det spekuleres forøvrig i om Alex Ferguson vil overraske erkerivalen Arsene Wenger med å friskmelde David Beckham og Rio Ferdinand når lagene offentliggjøres en time før avspark. Ferguson benektet tidligere i uka at det var aktuelt, men de to skal være tilbake i trening. Vi får se i morgen. Skadd: Butt, Keane, Webber. Usikre: Beckham, Ferdinand, Veron.

Arsenal: David Seaman og Ashley Cole sto over mot Villa sist, men begge skal være aktuelle før møtet med United. Lauren, Kanu og Ray Parlour har spilt treningskamp denne uka. De er skadefrie, men har et stykke igjen til toppformen. - Noen er lenger unna enn andre. Jeg vil bestemme meg seinere, sier Arsene Wenger til arsenal.com. Sol Campbell er suspendert, og kan erstattes av Martin Keown, som sier han er klar for møtet med United. Skadd: Aliadiere, Juan. Usikre: Lauren, Kanu og Parlour. Suspendert: Campbell.

Aston Villa-Newcastle

Lørdag klokka 16.00

Aston Villa: Steve Staunton har karantene, akillesplagede Olof Mellberg må ta plassen i midtforsvaret etter å ha blitt spart mot Preston i ligacupen onsdag. I samme kamp pådro Ian Taylor seg en strekk i låret, og er etter all sannsynlighet uaktuell i morgen. Skadd: Delaney, Moore. Usikker: Taylor. Suspendert: Staunton.

Newcastle: Hugo Viana var ventet å erstatte suspenderte Gary Speed helt til han skadet skulderen på trening. Nå er portugiseren trolig ute til over jul. Titus Bramble er tilbake i trening etter å ha pådratt seg en strekk i slutten av oktober. Han mangler fortsatt noe på toppformen, men kan være aktuell. Aaron Hughes er tilbake etter å ha stått over Everton-kampen med influensa, mens Nikos Dabizas ble spart i den kampen og kan være aktuell igjen på Villa Park. Skadd: Viana. Usikker: Bramble. Suspendert: Speed.

Bolton-Blackburn

Lørdag klokka 16.00

Bolton: Skadeproblemene avtar for Sam Allardyce, som får tilbake Per Frandsen. Gareth Farellly, Gudni Bergsson og Mike Whitlow er også tilbake, og testes med tanke på spill. Bruno N'Gotty var suspendert mot City sist, nå har han skadeproblemer. Bernard Mendy er heller ikke klar før på nyåret. Stig Tøfting er som kjent ingen pyse, og er i troppen til tross for at han trenger operasjon på et brukket bein i foten.

Blackburn: Kaptein Garry Flitcroft er på vei tilbake før møtet med laget fra hjembyen Bolton. Nysigningen Hakan Sükür er ikke i troppen enda. Graeme Souness vil gi ham tid til å finne seg til rette og komme i form etter overgangen fra Parma. Det er heller ikke den skadde norske duoen Berg og Bjørnebye.

Charlton-Liverpool

Lørdag klokka 16.00

Charlton: Kaptein Richard Rufus er tilbake etter karantene mot Leeds sist uke. Selv uten ham på plass i forsvaret, sikret de seg sin tredje strake seier i Premier League. Mark Fish startet kampen influensasjuk sist, og måtte gå av banen etter et kvarter. Nå er han friskmeldt igjen. Claus Jensen kom inn som innbytter sist etter å ha slitt med en leggskade, mens Jonatan Johansson også er tilbake i full trening. Skadd: Stuart, Blomqvist, Mustoe. Usikker: Johansson.

Liverpool: Liverpool har tatt ett poeng på fire kamper, og vinne mot formlaget Charlton om de skal henge med i toppen. Chris Kirkland har blitt lovet keeperplassen. Dermed får det unge stortalentet en sjanse til å vise seg fram, samtidig som Jerzy Dudek for ro etter kjempemissen mot United sist. Gerard Houllier må klare seg uten Bruno Cheyrou og Patrik Berger, mens Emile Heskey er tvilsom. Liverpool sparte Sami Hyypiä, Stephane Henchoz, Michael Owen, Danny Murphy, Dietmar Hamann og Djimi Traore i midtukemøtet med Ipswich, men de skal alle være klare for denne kampen. Skadd: Heggem, Berger, Cheyrou. Usikker: Heskey.

Everton-Chelsea

Lørdag klokka 16.00

Everton: Mark Pembridge er uaktuell med en hamstringskade. Han forlot banen etter 36 minutter da lagene møttes i ligacupen på Stamford Bridge onsdag, en kamp Chelsea vant 4-1. Lee Carsley kjemper for å bli kvitt en skade i foten, og vil trolig klare det i tide. Tony Hibbert og Alan Stubbs er sannsynligvis også tilbake etter å ha blitt hvilt i ligacupkampen. Skadd: Rodrigo, Ferguson. Usikker: Carsley.

Chelsea: Marcel Desailly ble hvilt i midtukemøtet, men er sannsynligvis tilbake i tospann med William Gallas. Stopperparet har vært en viktig grunn til at Chelsea ligger på tredjeplass på tabellen. Når Jimmy Floyd Hasselbaink i tillegg har funnet målformen (scoret to mot Everton onsdag) kan Chelsea virklig bli et lag å regne med denne sesongen. Graeme Le Saux kan være tilbake etter en lett skade. Det kommer beleilig, ettersom Celestine Babayaro starter en tre kamper lang karantene. Boudewijn Zenden er kvitt en ankelskade, og kan ta en plass på benken. Skadd: Keenan, Bosnich. Usikker: Zenden. Suspendert: Babayaro, Huth.

Fulham-Leeds

Lørdag klokka 16.00

Fulham: Spisstrøbbel for manager Jean Tigana: Facundo Sava sliter med en vond legg etter ligacuptapet mot Wigan onsdag. Argentineren undersøkes i dag. Steve Marlet er suspendert. Louis Saha er ute til januar etter en operasjon. Barry Hayles har et problem med nakken, og er hos spesialist i dag for å finne ut om han trenger operasjon. Venstreving Luis Boa Morte og latvieren Andrejs Stolcers kan bli spissparet mot Leeds. Zat Knight måtte gå av banen i pausen mot Wigan med hamstringskade, og sjekkes også i dag. Alain Goma somer for det røde kortet mot Liverpool, mens Rufus Brevett er tilbake etter karantene. Skadd: Saha, Hayles. Usikre: Sava, Knight. Suspendert: Marlet, Goma.

Leeds: Skademarerittet er i ferd med å gå over for Terry Venables. Robbie Fowler, Mark Viduka, Seth Johnson og Lucas Radebe er alle på vei inn. Olivier Dacourt trener fra og med neste uke. Lee Bowyer er usikker med blodutredelser, men kan være på plass. Danny Mills har ankelproblemer, og blir testet før avreise til London. Alan Smith soner en kamps karantene for gule kort. Skadd: Matteo, Barmby, Batty, Dacourt. Usikre: Mills, Bowyer. Suspendert: Smith.

Middlesbrough-West Ham

Lørdag klokka 16.00

Middlesbrough: Franck Queudrue er aktuell etter to kampers karantene, men må gjenerobre venstrebackplassen fra australske Tony Vidmar som har vikariert med hell. Keeper Mark Schwarzer er trolig tilbake etter håndskaden, mens Joseph-Desire Job har en hodeskade og er uaktuell. Skadd: Juninho, Job. Usikker: Schwarzer.

West Ham: Stopper Ian Pearce må trolig nok en gang ta fram gamle spisskunster ettersom Paolo Di Canio er ute med kneskade fram til februar. Frederic Kanoute er ikke klar ennå. Don Hutchison og Steve Lomas er også uaktuelle. Edouard Cisse er imidlertid tilbake etter karantene. Skadd: Di Canio, Kanoute, Hutchison, Lomas.

Southampton-Birmingham

Lørdag klokka 16.00

Southampton: Keeper Antti Niemi sliter med en kneskade fra møtet med West Ham mandag, og Paul Jones kan være tilbake mellom stengene for første gang på tre måneder. Chris Marsden står over møtet med gamleklubben på grunn av fem gule kort. Brett Ormerod er aktuell igjen, mens Marian Pahars og Mark Draper er ute til nyåret med ankelskader. Skadd: Pahars, Draper. Usikker: Niemi. Suspendert: Marsden.

Birmingham: Robbie Savage står over etter fem gule kort. Damien Johnson og Bryan Hughes er kandidater som makker til Aliou Cisse på sentral midtbane. Geoff Horsfield soner sin siste av tre kampers karantene. Martin Grainger, Michael Johnson og Steve Vickers kan være aktuelle i troppen etter lange skadeavbrekk. Usikre: Grainger, Johnson, Vickers. Suspendert: Savage, Horsfield.

Tottenham-West Bromwich

Søndag klokka 17.05

Tottenham: Skadd: Etherington, Sullivan. Suspendert: Bunjevic.

 • Vil bli oppdatert.

  West Bromwich: Darren Moore slo hodet da han kolliderte med Joseph-Desire Job sist helg, men slapp billigere fra det en Boro-spilleren. Han er tilbake i trening og aktuell mot Spurs. Det samme gjelder Phil Gilchrist som har mistet to kamper med ankelskade. Han har fått kortisonbehandling denne uka, og kan trolig spille. Adam Chambers er kvitt ryggplagene og spilte reservekamp denne uka. Danny Dichio scoret sitt første mål for sesongen sist, men må regne med å starte på benken igjen mens Lee Hughes og Jason Roberts fortsetter på topp. Skadd: Taylor, Appleton. Usikre: Moore, Gilchrist.

  Sunderland-Manchester City


  Mandag klokka 21.00

  Sunderland: Skadd: Sørensen, Reyna, Brown, Piper, Myhre, Kyle. Suspendert: McCann.

 • Vil bli oppdatert.

  Manchester City: Skadd: Wanchope, Macken, Negouai, Håland, Bischoff. Suspendert: Wright-Phillips.

 • Vil bli oppdatert.

  (Dagbladet.no)