<strong>JULEFERIE:</strong> Men det blir ikke mye hviling for ambisiøse Suzann Pettersen til tross for at hun er hjemme et par dager.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
JULEFERIE: Men det blir ikke mye hviling for ambisiøse Suzann Pettersen til tross for at hun er hjemme et par dager. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Lurere å putte mer arbeid i det mentale enn det fysiske

Suzann «Tutta» Pettersen drømmer om OL-medalje i Rio.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Suzann «Tutta» Pettersen drømmer om OL- i Rio de Janeiro i 2016.

- Det er et mål for meg å konkurrere om en medalje der.

- Jeg ser ingen sluttstrek for karrieren min foreløpig, men jeg drømmer om OL i Rio og ser at det kan bli et høydepunkt i karrieren. Målet er selvsagt å kunne kjempe om en medalje der, og kanskje også sette sluttstrek, men det er ikke noe jeg har tenkt på, sier 30 år gamle Suzann Pettersen til NTB.

Hun er nettopp ferdig med en lang og begivenhetsrik 2011-sesong, og har bevilget seg noen dagers julefri hjemme i Norge. Men allerede i romjula vender hun nesa tilbake til Florida igjen, for sesongstarten er ikke så langt unna.

- Jeg er i gang igjen med turneringer fra den andre uken i februar. Det første jeg skal være med på blir i Australia, og når jeg først er i gang der, kommer det til å bli ti knallharde måneder før det blir en liten pause igjen, sier Norges beste golfproff.

Verdensener Hun ligger på annenplassen på verdensrankingen og er sulten på å ta steget helt til topps på den listen, men innser at det ikke er gjort i en håndvending.

- Ved siden av drømmen om å få spille i OL i Rio, har jeg også en stor drøm om å bli verdensener i golf. Men jeg innser at 2012-sesongen er litt for kort tid til å ta igjen Tseng Ya-ni, som ligger på verdenstoppen. Hun har et litt for stort forsprang. Ingen har vel noensinne hatt en så god margin på toppen som Tseng, men jeg må bare tenke på å kutte forspranget til henne ved å spille bra og vinne turneringer, sier Tutta.

Hun legger ikke skjul på at hun er på god vei til å nå målet om å bli verdensener.

- Det er klart det er morsomt å være så nær, og jeg skal ikke nekte for at det gir meg et ekstra kick i hverdagen. Det er i det hele tatt veldig inspirerende å søke den tilfredsstillelsen det er stadig å bli en bedre spiller, og jeg er ikke i tvil om at jeg har de beste årene foran meg, forteller Pettersen til NTB.

Hun sier at både trenings- og konkurransemessig kommer hun til å fortsette i det samme sporet i 2012-sesongen som hun har gjort de siste årene.

- Jeg vet at det jeg gjør er godt nok. Det gjelder å få opp kontinuiteten både teknisk og fysisk, og i golf er alderen på min side, mener Tutta.

Fysikk og psyke Suzann Pettersen sier at det er mange veier som kan føre til målet om å bli verdens beste golfspiller.

- Det er vanskelig å si hva som er den ideelle kroppstypen i golf. I de senere årene har mange av de jeg konkurrerer mot sett på seg selv som atleter, men jeg mener det viktigste er å balansere det fysiske og psykiske på en god og fornuftig måte.

- Selv liker jeg å trene, så det fysiske er ikke noe problem. Men skal jeg være ærlig, vil jeg nok si at jeg tror det er lurere å putte mer arbeid i det mentale enn det fysiske. Etter min mening vil man komme lenger da, sier Oslo-jenta.

I mai tok hun sin første seier på LPGA-touren på 20 måneder.

- Hva betydde det for deg?

- Først og fremst at jeg vant et veddemål, sier hun smilende.

- Det er klart det var deilig å vinne, men jeg følte det var en naturlig oppfølging av det jeg presterte i 2010-sesongen. Da klarte jeg sju annenplasser, men ingen seier, selv om jeg spilte bra og hadde en flott sesong. Seieren ga meg også visshet om at det jeg gjør er god nok, sier Pettersen, som vant en ny LPGA-turnering i august.

Nå står hun foran en ny og lang sesong.

- Den største utfordringen min er å være på topp i ti måneder. Det kan jeg ikke klare, så derfor må jeg prioritere. Det nytter ikke å legge 100 prosent i alle turneringer, for jeg må både trene og teste litt innimellom også. Derfor legger jeg da også inn noen pauser i konkurranseprogrammet. Det er nødvendig for å henge med blant de beste, sier Suzann Pettersen.

(NTB)

FAKTA:

Navn: Suzann Pettersen
Født: 7. april 1981 (i Oslo)
Nasjonalitet: Norsk
Bosted: Orlando, Florida
Yrke: Golfproff
Kallenavn: «Tutta»
Seirer på LPGA-touren (8):
13/5/2007: I Williamsburg, Virginia
10/6/2007: LPGA-mesterskapet i Havre de Grace, Maryland (major)
7/10/2007: I Danville, California
21/10/2007: I Gyeongju, Sør-Korea
28/10/2007: I Pattaya, Thailand
6/9/2009: Canadian Open i Calgary, Canada
22/5/2011: Matchplayturnering i Gladstone, New Jersey
21/8/2011: I North Plains, Oregon.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer