Lurt av gamletreneren

MARIENLYST (Dagbladet): Strømsgodset-Brann 0-2. Ingen fotballtrener kjenner Jostein Flo bedre enn Branns Harald Aabrekk. Kunnskapen sendte Brann to plasser opp på tabellen i går. - Trodde Harald ville vært litt snillere mot meg, sier Jostein.

Men Brann har sluttet å være gavmilde. I går handlet alt om kynisme, effektivitet - og ytterligere tre poeng i nedrykksstriden. Ett av de viktigste budene: Stans mannen med 11 mål på de seks siste hjemmekampene.

Det måtte nesten bli Aabrekk som organiserte den aksjonen. Den praktiske gjennomføringen tok kaptein Arne Vidar Moen seg av.

- Jostein får ikke finne på noe jeg ikke vet om. Ingen skal si vi ikke var godt forberedt i dag, sier Aabrekk - og smiler lurt.

Jostein svarte for øvrig på Aabrekks uforskammede aksjon med å klype ham i den ene skinka midt under et TV-intervju.

Aabrekk påpeker at det ikke ligger noe trolleri bak måten Jostein ble stanset på. Det handler først og fremst om bevissthet og spilleforståelse. Men én sak er verd å merke seg for midtstoppere med Jostein Flo i terminlista:

- Går du i kroppen på Jostein, så taper du garantert. Men får du et lite forsprang i lufta, så kan mye gjøres, sier Aabrekk.

Men - påpeker han:

- Det aller viktigste er å fange opp de ballene Jostein stusser videre.

Tjuvtriks

Aabrekk og Flo er oppvokst et par centimeter fra hverandre på kartet. Aabrekk i Nordfjordeid, Flo i Stryn. Aabrekk har trent Jostein i to sesonger i Sogndal, og fulgt utviklingen hans fra han hoppet om kapp med fjelltoppene på Vestlandet. I dag er dessuten Aabrekk assistenten til Semb, og medvirkende til at Jostein er i landslagstroppen.

Men i går brukte Aabrekk all sin kunnskap mot Jostein.

- Det er bare å innrømme. Jeg fikk ikke gjort mye i dag, sier Jostein - og gir Brann-kaptein Arne Vidar Moen en blanding av ris og ros.

- Moen var vel knapt nær ballen. Han gikk bare i duellene med meg, med fysikk og en del tjuvtriks. Men det var profesjonelt utført, sier Jostein.

Ikke pent

Bare én gang gikk Moen synlig over streken: Han løp ned Jostein bakfra ved en corner, og antakelig var det bare dommer Frode Kvam som ikke så at det var straffe.

Men det hører alltid en opphisset midtstopper med i et oppgjør der Jostein Flo spiller hovedrollen. Her er Arne Vidar Moens oppfatning av de mange duellene:

- Jeg fikk tre albuer i ansiktet, og det var ikke akkurat ubevisst fra Flo. De fleste norske spisser spiller fair, men dette var ikke pent.

- Jostein kaller seg selv en engel...

- Engel? Det er bare tull, fastslår Moen.