Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lurt av juniorlaget

Juniorene på «ABN Amro Two» lurte Frostad & co trill rundt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): «Brasil1» har et stort ønske om å komme først til sin egen hjemmehavn i Rio de Janeiro om fire dager. Men opptakten kunne vært bedre.

For når «Brasil1» bokstavelig talt skulle ta innersvingen på alle båtene rundt Kapp Horn og forbi Falklandsøyene utenfor Argentina, var det båten med det yngste og ferskeste laget «AMN Amro Two» som gjorde det beste kursvalget.

Yttersvingen

Båten tok yttersvingen på feltet og fikk aller den aller beste farten. Dermed forserte de kraftig og er nå på andreplass. «

Amro Two» ligger 29 nautiske mil bak «ABN Amro One», og er 11 nm foran «Pirates of the Caribbean». Knut Frostads båt «Brasil1» ligger 56 nm bak lederbåten.

Men nå har «Brasil1» lagt om til en mer østlig kurs for å komme lenger ut fra Falklandsøyene. Dermed har Frostad nå raskest fart av alle båtene akkurat nå.

Tre luer samtidig

Og det er håp om at avstanden fremover blir enda mindre til neste måling senere i kveld.

LURT: Knut Frostad og resten av «Brasil1» ble lurt av det yngste laget, «AMN Amro Two». Foto: Tor Richardsen/Scanpix
LURT: Knut Frostad og resten av «Brasil1» ble lurt av det yngste laget, «AMN Amro Two». Foto: Tor Richardsen/Scanpix Vis mer

Om bord på «Brasil1» er stemningen stigende også av andre årsaker. Vanntemperaturen har steget fra sju til 14 grader de siste dagene, og seilerne fra Brasil kan redusere antall luer på hodet.

På det kaldeste hadde de tre luer på hodet - samtidig.

Og takket være Knut Frostad kunne brasilianerne kle på seg norsk ullundertøy mens de surfet gjennom Sørishavet med 40 knops vind i ryggen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!