- Lurt av landslagssjefen

Roy Keane snakker om overfallet på Alf-Inge Håland, og forteller at han ble lurt i en felle under VM.

Manchester United-kapteinen ble skysset hjem med jetfart fra VM i Japan/Korea i sommer. Det var ikke første gang iren skapte skandaler.

I april i fjor tacklet han Manchester Citys Håland i knehøyde og ble utvist. Keane røper i sin selvbiografi at sparket var et hevn for at Keane ble skadd mot mot nordmannen i 1997.

Slik beskriver 31-åringen situasjonenen i et utdrag i

News Of The World

.

- Det hadde gått nesten tre år, men jeg hadde ikke glemt ham. Jeg ventet til det var igjen fem minutter. Jeg traff ham faen så hardt. Ta den, din jævel, sa jeg.

Keanes bok om livet som fotballspiller i United er ikke i bokhyllene ennå. Også

The Sun

har sluppet et lite avsnitt fra boka i dag.

Her forteller Keane at han synes landslagssjef Mick McCarthy burde ført irene lenger i VM. Han hevder også at McCarthy lurte ham før krangelen som sendte ham hjem.

Keane tror McCarthy la opp til at Keane skulle sprekke av raseri, slik at det ble lett å gi kapteinen sparken på landslaget.

- Jeg hadde spilt hvis ikke McCarthy hadde anklaget meg for å late som jeg var skadd. De la en gulrot foran meg, og jeg knasket i vei, sier Keane.

Midtbanespilleren skjelte ut treneren, ble sendt hjem og angrer ikke. Han tar i tillegg et oppgjør med sine irska lagkamerater som støttet sjefen etter bråket.

- Så kom Steve Staunton til en pressekonferanse. Han riste på hodet og sier at han aldri har opplevd maken. Han spilte for Liverpool under Greame Souness og har aldri sett slikt? Så er det Nial Quinn. Er han Mor Theresa? spør Keane.

United-spilleren innrømmer at bråket under VM fortsatt smerter. Det samme gjelder Uniteds siste sesong.

- Når du ikke vinner et trofé, bør det øke sulten. En ting vet jeg: Hoder vil rulle hvis vi ender opp uten noe i enda en sesong.

(Dagbladet.no

<B>UVENNER:</B> Roy Keane sparket ned Alf-Inge Håland litt seinere i denne kampen.