Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Lurt døden to ganger

Svenske satt sammen med syklisten som døde i Gent-Wevelgem.

PERSPEKTIV: Svenske Jonas Ahlstrand mener han har fått litt perspektiv på livet etter den siste ukes hendelser. Foto: AFP PHOTO / FRANCOIS LO PRESTI
PERSPEKTIV: Svenske Jonas Ahlstrand mener han har fått litt perspektiv på livet etter den siste ukes hendelser. Foto: AFP PHOTO / FRANCOIS LO PRESTI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Belgia og sykkelverdenen er rystet etter den siste tids hendelser. Den svenske proffsyklisten Jonas Ahlstrand var i nærheten av både terrorangrepet i Brussel, og velten som drepte Antoine Demoitié under Gent-Wevelgem søndag.

Ahlstrand skulle egentlig være på flyplassen i Brussel tirsdag, men da valgte han heller bilen. 

 - Man har lurt døden to ganger den siste uken. Da får man et lite perspektiv på livet. Jeg hadde en billett på tirsdag ned til Brussel, og man flyr ganske mye derfra når man har flyr til klassikerne. Man bruker mye tid på Brussel flyplass. Når slike ting skjer, så tenker man jo. Jeg var ganske glad for at jeg tok bilen ned på mandag, sier Cofidis-syklisten til svt.se.

Les også: Norsk syklist få minutter unna å bli rammet av terrorbombe

Lå på bakhjulet
26-åringen forteller til statskanalen at han hadde den nå avdøde Demoitié på hjulet da den skjebnesvangre velten gikk på søndag. 

 - En motorsykkel lå bak, så veltet de foran meg. Han som lå bak meg veltet vel først, og så ble han kjørt over av motorsykkelen. Etterpå gled motorsykkelen inn i oss andre, forteller Ahlstrand. 

Les også: - Vi var 200 på start, og én kom faktisk ikke fra det i live

Svensken slapp selv relativt billig unna, selv om han er øm i ryggen og har «skavanker» i kne, lår og albue. 

 - Mye mer omfattende med kjøretøy involvert
Ahlstrand slo gjennom som syklist med en etappeseier i Tour of Norway tilbake i 2012, og har vært i proffenes rekker siden høsten det samme året.

Han mener at motorsyklistene ligger for nære, slik at de ikke får tid til å reagere når det skjer noe.

Og når først uhellet er ute, er det åpenbart at det er forskjell på syklist og motorsyklist.

 - Veltene blir så mye mer omfattende når det er kjøretøy involvert. De er så tunge. Får du en syklist over deg, så gjør det ikke så mye. Men en motorsykkel på 150 kilo kan gjøre det ganske mye verre, sier Ahlstrand.  

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Hele Norges coronakart