Avslørte bombe fra scenen

Lurte alle: - Ingen visste

Da Therese Johaug (34) offentliggjorde at hun skulle legge opp i mars, hadde hun tatt avgjørelsen for ett år siden. Men det holdt hun hemmelig.

HEMMELIGHET: Therese Johaug røpte en til nå ukjent detalj fra scenen under Skiforbundets seminar «Our Future Ski Sport Seminar». Video: Løkås/Haarstad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): - Nei, ingen andre visste det. Bare meg, sier Therese Johaug til Dagbladet.

34-åringen har nettopp fortalt at hun holdt avgjørelsen om å legge opp hemmelig i cirka ett år.

Det gjorde hun i forbindelse med at Norges Skiforbund og Equinor inviterte til en konferanse hvor framtidas langrenn var tema lørdag morgen.

PÅ VEI UT: Motstanderne lå langflate etter at de forsøkte å henge med Therese Johaug. 34-åringen bestemte seg allerede her at hun skulle legge opp, men holdt det hemmelig for alle det neste året. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ VEI UT: Motstanderne lå langflate etter at de forsøkte å henge med Therese Johaug. 34-åringen bestemte seg allerede her at hun skulle legge opp, men holdt det hemmelig for alle det neste året. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Her bestemte hun seg

Therese Johaug var blant dem som delte av sine erfaringer, og der kom gullgrossisten også med bomben om at hun egentlig bestemte seg for å legge opp etter tremila i VM i Oberstdorf i 2021.

Dette er altså i mars 2021, mer eller mindre nøyaktig ett år før hun offentliggjorde at hun la opp før tremila i Holmenkollen i mars i år.

Hun gikk inn til et overlegent gull på tremila i 2021 - to og et halvt minutt foran Heidi Weng - og underveis i kraftanstrengelsen tok Johaug også valget som skulle forme framtida.

- Jeg bestemte meg etter tremila i VM i Oberstdorf at dette var mitt siste VM-renn, så jeg visste allerede da at det sannsynligvis ble mitt siste OL, sa Johaug fra scenen.

DANS: Da Therese Johaug deltok på Skiforbundets seminar «Our Future Ski Sport Seminar» avsluttet hun opptreden med stil. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

Derfor holdt hun det hemmelig

Til tross for at den store avgjørelsen, valgte Johaug å holde det helt skjult.

Etter VM fikk Johaug haugevis av spørsmål om framtida, og i løpet av det neste året kom spørsmålet sikkert tusen ganger til. Dagbladet var nok selv ansvarlig for en rekke av dem, men Johaug lurte alle gjennom året.

Hun ville at alt fokus skulle være på OL i Beijing:

- Jeg ville ikke prate med folk om det, for hvis jeg begynte å prate om det så gikk det mer og mer inn over meg, og jeg kunne ikke ha fokus på den jobben jeg skulle gjøre, forklarer Johaug, og tenker på jobben hun måte gjøre inn mot OL i Beijing.

Før mesterskapet i Kina hadde hun null individuelle OL-gull, og det skulle hun gjøre med. Det endte med tre gull og en plass i historiebøkene, og da får det så være at familie og venner ikke fikk vite om framtidsplanene:

- De nærmeste visste det ikke engang?

- Nei, ingen. Jeg og Nils Jakob snakket litt i gåter, så jeg tror han kanskje skjønte uten å spørre noe. Men jeg ville ikke ha fokus på det.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer