Avslørte bombe fra scenen

Lurte alle: - Ingen visste

Da Therese Johaug (34) offentliggjorde at hun skulle legge opp i mars, hadde hun tatt avgjørelsen for ett år siden. Men det holdt hun hemmelig.

HEMMELIGHET: Therese Johaug røpte en til nå ukjent detalj fra scenen under Skiforbundets seminar «Our Future Ski Sport Seminar». Video: Løkås/Haarstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): - Nei, ingen andre visste det. Bare meg, sier Therese Johaug til Dagbladet.

34-åringen har nettopp fortalt at hun holdt avgjørelsen om å legge opp hemmelig i cirka ett år.

Det gjorde hun i forbindelse med at Norges Skiforbund og Equinor inviterte til en konferanse hvor framtidas langrenn var tema lørdag morgen.

Her bestemte hun seg

Therese Johaug var blant dem som delte av sine erfaringer, og der kom gullgrossisten også med bomben om at hun egentlig bestemte seg for å legge opp etter tremila i VM i Oberstdorf i 2021.

Dette er altså i mars 2021, mer eller mindre nøyaktig ett år før hun offentliggjorde at hun la opp før tremila i Holmenkollen i mars i år.

Hun gikk inn til et overlegent gull på tremila i 2021 - to og et halvt minutt foran Heidi Weng - og underveis i kraftanstrengelsen tok Johaug også valget som skulle forme framtida.

- Jeg bestemte meg etter tremila i VM i Oberstdorf at dette var mitt siste VM-renn, så jeg visste allerede da at det sannsynligvis ble mitt siste OL, sa Johaug fra scenen.

Derfor holdt hun det hemmelig

Til tross for at den store avgjørelsen, valgte Johaug å holde det helt skjult.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer