Lurte alle. Så ble jukset avslørt

Kinesisk juks preger orienteringsmiljøet.

DISKET: Alle kinesiske utøvere i militær-VM i orientering ble diskvalifisert etter juks. Foto: Skjermdump / orienteering.sport
DISKET: Alle kinesiske utøvere i militær-VM i orientering ble diskvalifisert etter juks. Foto: Skjermdump / orienteering.sport Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kina var i helga vertskap for militærmesterskapet i orientering. Og selv om de ikke er en stor orienteringsnasjon, der de to beste mannlige utøverne ligger på 330. plass og 383. plass, klarte kineserne sensasjonelle resultater i helgas mesterskap i orientering på mellomdistanse.

Nå har forklaringen kommet fram, og det viser seg at de imponerte på ulovlig vis. For på kvinnesiden var det en kineser på førsteplass, andreplass og fjerdeplass. På herresiden havnet deres beste mann på andreplass - bare sju sekunder bak verdenscupvinner Matthias Kyburz.

Grunnen til de sensasjonelle resultatene har nå kommet fram og blitt presentert av det internasjonale orienteringsforbundet. De kinesiske utøverne skal ha brukt hemmelige stier for å sikre seg de gode resultatene. Det skriver det internasjonale orienteringsforbundet (IOF) på sine nettsider.

Juksingen skal ha blitt ordnet ved hjelp av tilskuere og stier som var forberedt på forhånd.

Etter kinesernes dominans, valgte landene Russland, Sveits, Frankrike, Belgia, Polen og Østerrike å protestere. Juryen valgte å gi etter for protesten, og dermed ble samtlige kinesere disket fra orienteringsdelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer