Lurte Dagbladet, reddet VIF

Først lurte han Dagbladet med en «lrkur». I går dro han igjen gylfen på Einarsson & Co.

ULLEVAAL (Dagbladet): Allerede da Dagbladet var på gata i går, var dagen berget for islendingen Arni Gautur Arason. Sammen med landsmannen Gylfi Einarsson lurte han Dagbladet til å komme med tidenes frekkeste overskrift.

I går skrev Dagbladet at Arni og Gylfi var «Klar for lrkur». De to fortalte oss at det betydde «Klar for kamp». I virkeligheten er «lrkur» en lite flatterende beskrivelse av det mannlige kjønnsorganet. Etter Arasons praktkamp for VIF i går, haglet det med kommentarer i Vålerenga-garderoben.

-  For en «....», Arni, gliste Steffen Iversen, da han takket keeperen for kampen.

Og med den spesielle oppladningen til gårsdagens hatkamp, var det kanskje ikke rart at det meste gikk stang inn for VIF og Arason.

Flaks

Arason holdt nullen etter en fantastisk kamp i buret. Faktisk var det Gylfi Einarsson som var nærmest å lure Arason. Men headingen strøk i stanga og ut. For i går var alle marginene på Vålerengas side.

-  Litt typisk at vi har marginene mot oss. Sånn har det vært i de to siste kampene. Og noen ganger er det bare sånn, sukker Einarsson.

Arason innrømmer at det var flaks at han holdt nullen.

-  Jeg var ikke i nærheten av den headingen. Det kunne like godt ha blitt mål, sier han.

KAMPFAKTA

Tippeligaen
Vålerenga- Lillestrøm 2- 0 (1- 0) Stadion: Ullevaal stadion Tilskuere: 14.123 Mål: 1- 0 Morten Berre (20), 2- 0 Per Egil Swift (58). Gult kort: Morten Berre, Vålerenga, Gylfi Einarsson, Lillestrøm.

-  Tabbe

Men det var langt fra flaks da han reddet Arild Sundgots harde frispark før pause eller sto i veien for dobbeltsjansen til Christoffer Andersson og Frode Kippe etter en LSK-corner. Kippes skudd burde trolig vært dømt i mål.

-  Helt klart scoring. En tabbe av dommeren å ikke dømme mål, mener Kippe.

Arason er også usikker på om dommeren gjorde rett.

-  Det er mulig den var inne. Jeg ser det ikke i farta, så det er vanskelig å si.

-  Men du blir en slags matchvinner igjen?

-  Joda, det gikk bra. Formen blir bare bedre og bedre med kamptreningen. Så nå gleder jeg meg bare til å komme til Island på landslagssamling. Vi møter Bulgaria og Ungarn i kvalikk, sier Arason.

Panzer lyktes

Og de to islendingene lover at deres frekke media-stunt i Dagbladet kommer til å bli behørig nevnt når landslaget samles i Reykjavik i morgen.

-  Jeg har allerede klippet ut saken, og skal ta den med å vise resten av gutta, flirer Einarsson.

Humøret i LSK-garderoben var ellers langt under pari. Synet av Magnus Powell og Frode Kippe i det ene hjørnet av garderoben talte sitt tydelige språk. Powell med en ispose på en stor kul i panna. Og Kippe utslått med fire sydde sting over øyet, og blod over hele drakten og overkroppen.

-  Det er sånn det ofte blir i disse kampene mellom VIF og LSK. Man må tåle en trykk, sier han.

Og synderen i blå drakt, Erik «Panzer» Hagen, satt med en like stor kul i sin panne, og et enda større glis rundt kjeften.

-  At de sitter der med noen skavanker er vel bare et bevis på at jeg har lyktes, he-he, ler han.

LURINGUR: Islendingene Gyllfi Einarsson (LSK, t.v) og Arni Gautur Arason (VIF) tok den helt ut i en spøk med Dagbladet. I går kunne de le godt av deres norsk-islandske fotballordbok.
TAPTE: LSK og Gyllfi Einarsson hadde lite å stille opp mot Vålerenga og Morten Berre.