Høydetrening i Font Romeu

Lurte han alle?

De norske langrennsløperne har lagt høydesamlingen til favorittplassen til noen av verdens største idrettsstjernener. Treningsparadiset Font Romeu på nesten 2 000 moh er base for Mo Farah som nå dropper friidretts-VM. Det blir rykter av sånt.

IKKE TIL Å TRO? Mo Farah har vunnet alt for Storbritania på langdistansene i flere OL, men i hjemlandet er skepsisen stor. Etter en karriere med for mange hjelpere fra gråsonen, er løperstjernen i ferd med å ødelegge sitt eget rykte. Nå dropper han friidretts-VM, og velger i stedet maraton i Chicago. FOTO: Scanpix.
IKKE TIL Å TRO? Mo Farah har vunnet alt for Storbritania på langdistansene i flere OL, men i hjemlandet er skepsisen stor. Etter en karriere med for mange hjelpere fra gråsonen, er løperstjernen i ferd med å ødelegge sitt eget rykte. Nå dropper han friidretts-VM, og velger i stedet maraton i Chicago. FOTO: Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FONT ROMEU (Dagbladet): De siste dagene har det vært åpen trening under samlingen til de norske langrennsløperne her i denne vakre turistbyen i franske Pyreneene. I går filmet NRK fra testløpet i tynnluft, og alle fikk fri tilgang til tallmaterialet fra sekunderingen. I en sport som seinest i siste verdensmesterskap ble herjet av svindel, er det tilsynelatende få hemmeligheter i selve treningsarbeidet som gjøres for å bli god på lovlig vis.

Flere av nordmennene kom rett fra det internasjonale trenerseminaret i Trondheim der den russiske landslagstreneren Markus Cramer var en av foredragsholderne, og der den norske antidopingsjefen Anders Solheim hadde store deler av sporten som tilhørere. Langrenn er heldigvis midt i skandalene fortsatt en sport der utøverne gjerne trener side ved side.

Det er ironisk på en plass som Font Romeu der det omstride britiske løperikonet Mo Farah har trent ekstremt hardt mer eller mindre alene i ukesvis gjennom alle de årene han har dominert internasjonal langdistanse i baneløp.

I denne perioden har 36 år gamle Farah med fire OL-gull og seks VM-gull på 5 000 -og 10 000 meter, vunnet så mye at han ikke trenger å jakte mer suksess i friidretts-VM om et par uker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer