Lurte Hushovd før spurten

Kurt Asle Arvesen kjørte et taktisk perfekt løp og lurte til seg NM-gullet rett framfor nesa på proffstjernene Thor Hushovd og Steffen Kjærgaard.

- Mens de andre ventet på spurten, slo jeg til. Jeg ga alt og satset på at ingen klarte å følge meg, sier Kurt Asle Arvesen til Dagbladet.

27-åringen slo overraskende til i en slak nedoverbakke like før mål. Hushovd og Kjærgaard var møre i beina og klarte ikke å følge. Et taktisk sjakktrekk av Arvesen som ga ham NM-gull i Hønefoss.

- Det var min eneste sjanse. I spurt vinner Hushovd, mener han.

Fikk hjelp

ADS-Fakta-rytteren måtte imidlertid slite for seieren i går. Thor Hushovd viste solid form, og var med å presse opp tempoet gjennom store deler av rittet. Men den høyt respekterte proffsyklisten hadde alles øyne på seg, og ingen ville hjelpe ham fram til seier. Arbeidsbyrden ble for tung å bære - selv for kraftkaren fra Grimstad.

- Jeg visste at det kom til å være mange på hjulet mitt. Slik er det å være en av favorittene. Men jeg hadde håpet på mer hjelp, sier Hushovd til Dagbladet.

Slik sett hadde Arvesen en lettere jobb å gjøre i går. Lagkameraten Bjørnar Vestøl syklet for Arvesen, i tillegg hadde NM-vinneren fire gutter fra det norske laget Nesset til å jobbe for ham. Men Hushovd er ikke bitter av den grunn.

- Jeg er ikke skuffet. Kurt Asle er en verdig vinner. Alle har sett at han har kjørt fort i år. Jeg skulle selvfølgelig gjerne vunnet selv, men det er ikke lett å sykle et sykkelløp alene.

Gir Hushovd æren

Kurt Asle Arvesen har, til tross for sju NM-gull, levd et liv i skyggen av Thor Hushovd. I år fikk han imidlertid sitt internasjonale gjennombrudd da han tråkket seg inn til sammenlagtseier i det klassiske etapperittet Postgirot Open.

- Thor har hatt to fantastiske sesonger. Hans resultater har inspirert meg veldig, sier Arvesen.

Men veien fram i rampelyset har vært lang for Arvesen. For fem år siden vant han U23-VM på landevei og ble proff i Italia. Men de bratte og lange bakkene i støvellandet passet ham ikke, og resultatene ble deretter. Det var først da han skiftet profflag til danske EDS-Fakta at det løsnet.

- Vi har sklidd på en medgangsbølge hele laget.

Og turen på bølgene ga ham et NM-gull som smakte mye bedre enn de seks foregående.

- Det er ekstra artig å vinne når alle de beste er med, innrømmer Norges nye sykkel-stjerneskudd - Kurt Asle Arvesen.

STJERNESKUDD: Kurt Asle Arvesen (27) vant sykkel-NM i går etter 199 kilometer blodslit i Hønefoss. Sykkelproffen tok dermed sitt sjuende NM-gull.