NUMMER EN: Celtic-spiller Leigh Griffiths scoret 1-0 mot RBK og viftet med fingeren mot publikum etterpå. Foto: NTB Scanpix
NUMMER EN: Celtic-spiller Leigh Griffiths scoret 1-0 mot RBK og viftet med fingeren mot publikum etterpå. Foto: NTB ScanpixVis mer

Leigh Griffiths:

Lurte RBK og svarte med denne gesten

Leigh Griffiths utnyttet en glipp i RBK-forsvaret. Ble matchvinner for Celtic.

Rosenborg tapte den første kampen i gruppespillet i Europaligaen etter en Celtic-scoring tre minutter før slutt.

Innbytter Leigh Griffiths lurte seg forbi et sløvt RBK-forsvar, ble matchvinner med en heading og jublet hemningsløst foran eget publikum. Midt i feiringa dro han den ene pekefingeren opp i været som en gest.

Hva mente Celtic-spissen med dette?

Han røpte dette selv etter kampen.

- Jeg ønsker å være førstevalget og spiss nummer én, det er det ingen tvil om, sier skotske Leigh Griffiths ifølge Daily Record.

RBK skapte knapt en sjanse i bortekampen på Celtic Park i går kveld. I stedet var det hjemmelaget som sto for underholdningen. Men også skottene slet foran mål.

THE SUN: Dette er toppsaken i skotske The Sun i dag, der Celtic-spilleren er anklaget for angrep. Skjermdump: The Sun
THE SUN: Dette er toppsaken i skotske The Sun i dag, der Celtic-spilleren er anklaget for angrep. Skjermdump: The Sun Vis mer

Skaper overskrifter

Etter 87 minutter sov RBK-forsvaret med Tore Reginiussen og Vegard Hedenstad noen sekunder og Griffiths fikk helt umarkert stange inn 1-0. Det sikret Celtic tre poeng.

- Jeg får selvsagt tøff konkurranse fra Odsonne (Edouard), som er en god spiller. Han er ung og talentfull, med mye potensial. Jeg kom fra benken og gjorde det jeg skulle gjøre: Nemlig å score mål, sier Griffiths, med 19 landskamper for Skottland.

- Vi har en storkamp til helga, så jeg håper å spille fra start da, sier 28-åringen.

Innbytter Griffiths har hatt en litt tung start på sesongen uten scoring på de fem første seriekampene. I dag melder skotske The Sun at angriperen er i trøbbel. Ifølge avisa skal Celtic-stjerna ha angrepet en person med kamera etter at Griffiths var i retten nylig etter å ha kjørt for fort med bil. Personen hevder at Griffiths smalt kamera i ansiktet på ham, og at politiet er varslet om saken.

Uansett: Både Griffiths og Celtic-manager Brendan Rodgers kunne glise for tre poeng og en drømmestart på Europaligaen i går.

Hylles

Rodgers gikk langt i å hylle matchvinneren etter kampen.

- Jeg elsker å jobbe med ham. Da jeg kom til klubben ønsket jeg å forbedre spillet hans i alle aspekter - både på og utenfor banen. Han er viktig for klubben og spillerstallen, sier Rodgers til skotske The Sun.

- Uansett om han sitter på benken eller er på banen så brenner han for Celtic. Han er sulten, og han vet at han må kjempe for plassen sin, sier Rodgers.

RBK var helt klart skuffet etter null poeng i åpningskampen. Et øyeblikks sløvhet straffet seg.

– Jeg er stolt av guttene og det vi gjorde i dag. Vi spilte på en annerledes måte og har jobbet med det på trening. Vi utførte det bra, men ikke godt nok. Da ville vi vunnet kampen. Vi satt igjen med mindre enn det vi fortjente, sa Rosenborg-trener Rini Coolen til TV 2.

I samme gruppe vant RB Salzburg 3-2 mot RB Leipzig.

Europaligaen fotball menn torsdag, gruppespillet 1. runde:

Celtic (Skottland) – Rosenborg 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Leigh Griffiths (87).

Gult kort: Issam Jebali (15), Alexander Søderlund (59), Rosenborg.

Lagene:

Celtic (4-4-2): Craig Gordon–Mikael Lustig, Dedryck Boyata, Filip Benkovic, Kieran Tierney–Tom Rogic (Scott Sinclair fra 57.), Scott Brown, Olivier Ntcham, James Forrest (Michael Johnston fra 58.)–Callum McGregor, Odsonne Édouard (Leigh Griffiths fra 76.).

Rosenborg (4-2-1-3): André Hansen–Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling–Anders Konradsen (Marius Lundemo fra 45.), Djordje Denic–Mike Jensen–Yann-Erik de Lanlay (Anders Trondsen fra 69.), Alexander Søderlund (Jonathan Levi fra 78.), Issam Jebali.