Lurte seg selv

Aamodt ville starte tidlig i fredagens utforrenn, men han fikk tallet 31 på brystet.

- Vi klarte rett og slett å lure oss selv. Kjetil mente han måtte kjøre fire sekunder svakere i dag enn han gjorde onsdag. Det ble fem og et halvt i stedet. Det var ikke planen, for han hadde håpet å starte sommer fire, fem eller seks, sier Atle Skårdal.

Aamodt kjørte inn til 42. plass på den avgjørende treningen. Han bremset kraftig ned i målhenget, og det burde han i hvert fall ikke gjort, for nedover den lange løypa i Wengen hadde ikke farten vært på topp.

- Nei, dette var en kjempebom. Jeg skulle ikke ha bremset i målhenget, men stått på til mål. Nå kan jeg ikke gjøre noe med det, så jeg må bare prøve å gjøre det beste ut av fredagen, sa Aamodt, som var suverent best på treningen onsdag. Da slo han argeste konkurrent med 1,31 sekund.

- Eberharter får et perfekt startnummer fredag. Jeg ser på ham som den tøffeste og hardeste konkurrenten min her, så i forhold til ham har jeg et veldig dårlig utgangspunkt, sa Aamodt til NTB etter treningen.

Bedre og bedre

- Bortsett fra den lille missen på treningen i dag, så føler jeg at det går bedre og bedre for meg, sa han.

31-åringen har virkelig hevet seg kraftig de siste dagene, men sier at det er mer tilfeldigheter enn planlagt satsing.

- Etter fallet i Bormio tok jeg det rolig en periode. Jeg fikk meg en støkk der, så først ble det en periode uten trening. Deretter var jeg med i Kranjska Gora bare for å komme i gang igjen, men valgte å stå over Bormio-rennene uken etter. Da trente jeg i stedet. Det har tydeligvis gitt meg en formutløsningen, men det er ikke uvanlig etter slike litt rolige perioder, sa han og fortsatte:

- Derfor vil jeg si at jeg er fornøyd med situasjonen slik den er nå, og jeg tror det kan gå bra i VM dersom jeg får en litt rolig periode i uken før det starter i St. Moritz. Men det er også viktig for suksess i VM at jeg gjør det bra i verdenscuprennene i Wengen og i Kitzbühel, fortalte Aamodt.

Frustrert

Mens Aamodt strutter av selvtillit, går Lasse Kjus rundt og er veldig frustrert. Han finner ikke ut av problemene sine og føler til tider at han roter rundt i mørket uten å finne særlige lyspunkter.

- Jeg vet ikke hva som er feil. Det kan være utstyret, men det er på ingen måte sikkert. Jeg jobber med problemet og har mine teorier om hva som ikke klaffer. Men etter å ha prøvd ut en mengde ting, har jeg måttet forkaste det jeg har trodd kunne være galt. Det er frustrerende, innrømmer Kjus.

- Så lenge jeg ikke får så mange spørsmål om dette, klarer jeg meg bra. Jeg skjønner selvsagt at dere spør, men det jeg ikke er så glad for er alle vinklingene som dukker opp, sier han med et smil.

- Det er et tøft program i tiden fram til VM, og jeg må vel si at situasjonen er litt håpløs. Jeg har jo ikke akkurat mye tid på meg til å finne ut av problemene, sa Kjuser'n.

På den siste treningen før fredagens renn, endte han på 35. plass. Ikke særlig oppløftende det heller.

(NTB)

NR. 31: Han ville gjernse starte tidlig, men Kjetil André må nøye seg med nummer 31 i morgen.