Lurte United trill rundt

LONDON/OSLO (Dagbladet): Mannen bak til venstre på dette bildet var kanskje Englands mest omtalte mann i går. Han var slett ikke lagets siste forsterkning - han viste seg å være nok en stuntreporter.

Én person fikk nemlig et minne for livet på Olympiastadion. Det var han som plutselig dukket opp da lagbildet ble tatt.

Fra tribuneplass sneik mannen med løs ølmage seg inn, kledt i helhvitt.

Stuntreporter

Det hele var et stuntpåfunn fra det London-baserte guttemagasinet Front, satt i scene av «boozing»-redaktør «Fast» Eddie Hardin. Hvem mannen på bildet er, ble lenge holdt hemmelig. Rett og slett fordi flere store tabloider var villige til å betale store summer for å få historien hans.

I løpet av gårsdagen ble likevel identiten og historien hans kjent. Mannen heter Carl Power, og tok seg inn på indre bane ved hjelp av en offisiell fotovest.

Power blir i England beskrevet som en Cantona-kopi, siden han brukte ei trøye med navnet til Eric Cantona da han ble avfotografert.

Cole laget plass

Første United-spiller som ble oppmerksom på Powers inntreden var United-kaptein Roy Keane. Deretter ga Gary Neville lagkameratene beskjed om at det var en inntrenger blant dem.

United-spillerne var imidlertid så konsentrerte i forhold til kampen at de ikke dyttet vekk Power fra bildet. Andy Cole laget sågar plass til ham på bakerste rekke.

Til slutt var det Manchester Evening News som fikk snakket med Power. Det var til denne avisa han ga opplysningene om hvordan han kom seg inn på banen.

Tilbake i England i går ble Power møtt av en reporter fra Manchester Evening News.

En talsmann for UEFA sa i går at de vil vente på kamprapporten fra dommeren og kampobservatørene før de eventuelt foretar seg noe mer.

- Noen få av oss kikket rundt oss og tenkte «Hvem i h... er denne fyren?», men ingen hadde peiling. Etterpå glemte vi hele greia, skriver United-stopper Jaap Stam på sin hjemmeside på Internett.

Ronny Johnsen satt på benken, men fikk knapt nok med seg opptrinnet.

- Jeg la ikke merke til ham da det skjedde. Og dagen etter var det treningsfri, så ingen av spillerne har snakket sammen om dette ennå, sier Johnsen til Dagbladet.

Episoden ble heller ikke nevnt på Manchester Uniteds offisielle hjemmesider i går.